Menu

Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ

06. 05. 2016

Jedenáctý ročník konference „Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“ oslovil na dvě stovky profesionálů veřejného stravování. Záštitu konferenci poskytly Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR.

Clarion Congress Hotel Prague přivítal 4. dubna na sto padesát účastníků z řad vedoucích stravovacích provozů zdravotnických zařízení, vězeňské služby, domovů pro seniory, hotelů, restaurací, školních jídelen, nutriční terapeuty, zástupce odborných škol a mnohé další, kteří se profesionálně zabývají problematikou veřejného stravování. Jedenáctý ročník odborné konference moderovali primářka MUDr. Vilma Benešová z Fakultní nemocnice v Motole a jednatel firmy HASAP Consulting Miloš Žáček. Rok 2016 se v oblasti hygieny provozu a nakládání s potravinami setkal se spoustou změn, a tak byl program konference plný informací o nových vyhláškách, předpisech a legislativě a prezentací příkladů z praxe profesionálů gastronomických provozů a dozorujících orgánů. O legislativě a postupu při kontrolách stravovacích provozů z pohledu Státní veterinární správy hovořil ředitel Odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví MVDr. Jan Váňa. Značná část jeho přednášky se věnovala zařazování zvěřiny do jídelních lístků a nakládání s ní. O zkušenostech s dodržováním správné výrobní praxe z pozice executive chef nadnárodního hotelového řetězce se podělil prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR a WACS Continental Director for Central Europe Bc. Miroslav Kubec. Představitel společnosti ADERA, členky skupiny HASAP ®, Michal David upozornil na stále rozšířenější jev – kontaminaci surovin a výrobních prostor škůdci. Svůj příspěvek zaměřil na správné nastavení systému DDD (dezinfekce, dezinsekce a deratizace) v potravinářství a gastronomii.
Po reprezentativním pracovním obědě, který byl ukázkou umu kuchařů Clarion Congress Hotelu Prague, vedoucí lékař Oddělení léčebné výživy FN v Motole a současně prezident Společnosti pro výživu MUDr. Petr Tláskal, CSc., přednesl příspěvek o nutričních hodnotách potravin včetně rizikových faktorů, které mají přímý vliv na zdraví strávníka. Závěr bloku přednášek a příspěvků patřil komunikaci a rozvoji mezilidských vztahů na pracovišti na téma vztahu nadřízený versus podřízený, který poutavě přednesl reprezentant firmy Krauthammer Czech Republic Ing. Richard Dobeš. Závěrečného slova konference se zhostila primářka MUDr. Vilma Benešová.
Konferenci coby hlavní partneři podpořily společnosti CPI Hotels a Vitana. Dalšími partnery byly Abasto, AG FOODS Group, Aramark, Biomedica ČS, ELECTROLUX, FIALA – PRAHA, GAMA HOLDING Praha, JIVA Jirák, Kdelovit.cz, Krauthammer Czech Republic, MONTYCON gastro, Pekařství Mervart a Střední škola hotelnictví a gastronomie Praha Klánovice.



HASAP Consulting, s. r. o.
Česká republika
Vranská 620/18, 142 00 Praha 4 – Kamýk
Tel.: + 420 261 220 532
Fax: + 420 261 220 498

Slovenská republika
Sad A. Kmeťa 24, 921 01 Piešťany

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001