Menu

Nad rámec lázeňských pobytů

04. 08. 2017

Přírodní léčivý zdroj Lázní Slatinice, minerální voda s obsahem sirovodíku, léčí pohybový aparát (klouby i svalově-šlachový systém), kůži i podkoží, má pozitivní vliv na nervovou soustavu a urychluje rekonvalescenci po onkologických zákrocích. Výkonnou ředitelku Lázní Slatinice, a. s., Ing. Irenu Vašicovou jsem v těchto malebných hanáckých lázních navštívil 10. května 2017.
Paní ředitelko, spolupracujete s řadou nemocnic včetně fakultních. V loňském roce jste jako vůbec první lázně v Česku úspěšně získali jejich akreditaci.
Ano, v loňském roce jsme doopravdy hodně času věnovali analýze procesů ve firmě a úspěšně jsme prošli akreditačním šetřením. V tom letošním jsme si dali za cíl ještě více se otevřít veřejnosti. Tomu jsme podřídili většinu aktivit nad rámec těch, které se od nás očekávají. Tj. nad rámec zabezpečení lázeňských pobytů pro klienty zdravotních pojišťoven a samoplátce, léčby pacientů odborného léčebného ústavu a krátkodobých regeneračních a relaxačních programů. Nově jsme v pevně stanovených termínech přichystali specifické pobyty ve skupinách do deseti klientů. Ten první je zaměřen na pohybový aparát s tím, že se snažíme, aby u nás klient nejen rehabilitoval, ale aby si díky edukativnímu programu a individuálnímu přístupu terapeutů osvojil a odvezl domů správné pohybové návyky. Vypsané tři termíny tohoto pobytu byly okamžitě vyprodány. Podobně koncipovaný je Manažerský pobyt na míru, při němž se individuálně každému z hostů věnuje jeden fyzioterapeut.
Letní pobyty na Majorce jsou určeny celým rodinám a ve dvou termínech neúplným – dětem a jejich maminkám nebo tatínkům. Děti (ve věku od pěti let výše) mají přes den program v kreativním táboře ve Slatinicích a jejich rodiče čas sami na sebe, kdy mohou vybírat z široké škály procedur a nechat se hýčkat. Ostatně nad rámec stávajících u nás přibyly rituální tokoriky a matamanoa masáže. Nově děláme i baňkování, tejpování a akupunkturu.
Další nově koncipovaný – esoterický – pobyt chystáme na září. Opět pro omezený počet hostů ve skupině. V rámci prodlouženého víkendu jim v penzionu Majorka vytvoříme prostor k meditacím, harmonizaci čaker, kreslení mandaly, práci s kyvadlem atp.
Velký zájem zaznamenáváme i o zabezpečení svateb. Letos už jich máme do penzionu Majorka objednáno osmnáct.

Lékařskou ředitelku MUDr. Ivetu Novotnou jsem rovněž požádal o pár slov.
U nás, ve zdravotním úseku, trvale sledujeme trendy moderní rehabilitace jak v přístrojové oblasti, tak ve vzdělávání lékařů, zdravotních sester, fyzioterapeutů a masérů. Spolupracujeme s lékaři spádových nemocnic. Přímo v mém týmu pracují rehabilitační lékař, ortoped, neurolog, traumatolog, onkolog a revmatolog. Klademe důraz na provázanost lékařů se zdravotnickými pracovníky včetně nutričního terapeuta. V předchozím roce jsme zakoupili přístroj „rázová vlna“. Díky němu máme výborné výsledky léčby syndromu zmrzlého ramene, tenisových loktů a ostruh patních. Léčbě kožních onemocnění výrazně prospívá celotělová světloléčba UVB lampou. U pacientů s hojícími se ranami a po popáleninách pak aplikujeme monochromatické světlo bioprotonové lampy. Letos jsme zavedli fyzikální proceduru přístrojem CRYO T – duo. Jde o lokání kryoterapii. Využíváme ji u aktivního zánětu kloubů a šlach úrazového, revmatického i degenerativního původu. Snižuje bolestivost a zánětlivost, má pozitivní vliv na cévní a lymfatický systém. Napomáhá zlepšení rozsahu pohybu v kloubech. Rovněž je vhodná u neurologických indikací k mírnění spasticity po cévních mozkových příhodách. Zmírňuje napětí zádového svalstva. Pomáhá zmírňovat hematomy a otoky po úrazech. Lokální kryoterapii používáme i u kosmetických zákroků ke zlepšení buněčné detoxikace a zlepšení celulitidy.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids