Menu

Zlatý Ámos & Mlékárna Valašské Meziříčí

22. 02. 2018

Mlékárna Valašské Meziříčí se rozhodla tentokrát podpořit anketu o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos. Regionální kolo se uskutečnilo dne 12. února 2018 ve Zlíně, kde Mlékárna Valašské Meziříčí předala ceny v podobě svých produktů. O titul Zlatý Ámos letos usiluje celkem na šedesát učitelů a učitelek. Proto organizátoři připravili sedm regionálních kol, z nichž postoupí patnáct do semifinále. Do dalších kol porota poslala Lucii Bakalovou z Gymnázia Ladislava Jaroše v Holešově, která se stala Zlínskou Zlatou Ámoskou, a Jolanu Hůrkovou, učitelku Základní školy Arménská Brno. Ta se stala Zlatou Ámoskou Jihomoravského kraje. Anketa si za dvacet pět let své existence získala ve školách jméno a prestiž. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila i jednu z hlavních cen, která bude předána na slavnostním vyhlášení finalisty soutěže Zlatý Ámos v pátek 23. března v Praze, na závěr finálového klání. Tam již bude jasné, kdo se stane 25. Zlatým Ámosem, nejoblíbenějším učitelem České republiky 2018.
„Rozhodli jsme se podpořit anketu o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos, neboť jsme přesvědčeni o tom, že kvalitní vzdělávání je nezbytné pro osobní rozvoj dětí. Je jasné, že role učitele v tomto procesu hraje nenahraditelnou roli," říká ing.Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Regionální kolo ve Zlínském kraji bylo velmi vydařené a my se budeme těšit i na účast v kole celorepublikovém," dodává Radka Benešová.
„Přál bych všem učitelům, aby měli takové bezvadné žáky, jako máte vy tady a všem žákům, aby měli takové skvělé učitele, které jsem poznal na tomto regionálním kole Zlatého Ámose,“ řekl po korunovaci hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.
„Každý z pedagogů, s kterými jsme se ve Zlíně potkali, je inspirativní tím, že dokáže vystoupit ze svého stínu a dávat dětem něco navíc. Zaslouží si obdiv,“ zmínil po regionálním kole 11. Zlatý Ámos Jiří Luka, člen poroty.
Ve Zlíně, v rámci regionálního kola ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos, ještě před korunovací nových regionálních Ámosů, předal hejtman Jiří Čunek všem pedagogům jmenovací dekrety nejoblíbenějších učitelek nebo učitelů školy, na které učí. Od Zlínského kraje pak všichni přítomní dostali upomínkové předměty a od partnera ankety Mlékárny Valašské Meziříčí vzorky výrobků.
V regionálních kolech mají děti, které své oblíbené učitele přihlásily do soutěže, za úkol obhájit svou nominaci. Spolu se svým učitelem však mohou přijet jen tři žáci, i když se na vlastní obhajobě často podílí celá třída. A tak zde nechybějí scénky, básničky i písničky, ve kterých děti dávají najevo, co se jim na jejich učitelích či učitelkách líbí, za co si jich váží, za co jim chtějí poděkovat. V drtivé většině mají nominovaní podporu nejen jedné třídy, ale celé školy. Podle pravidel ankety totiž děti musí získat sto podpisů těch, kteří s přihláškou souhlasí. Nominovaným učitelům fandí i jejich kolegové ve sborovnách. V soutěži musí  pedagogové vystupovat sami za sebe. Naštěstí si s sebou mohou přivést tři věci, které od svých žáků dostanou na cestu, a které by jim měly pomoci postoupit do finále.

Mlékárna Valašské Meziříčí vznikla privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy.
Připravila Kateřina Goroškov.

www.mlekarna-valmez.cz



Archiv
for kids