Menu

Za svačinu roku získala kuchařka z Přímky zlato

18. 12. 2017

7. prosince 2017 proběhl pátý ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Uskutečnil se v prostorách kulinářského studia Chefparade+ v pražských Holešovicích. Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby bylo vyrobit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. Ve finále soutěžilo patnáct kuchařek a kuchařů z celé České republiky. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 38 středních škol se zaměřením na gastronomii.
Nejlepší pokrm připravila Monika Pešková ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště SČMSD Znojmo, kterou na náročnou soutěž připravovala učitelka odborného výcviku Jarmila Dřevojanová. Za první místo získala cenu v hodnotě 7 tisíc Kč. Její škola dostala produkty Rio Mare ve stejné hodnotě.
Odborná porota zasedala ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole a viceprezident AHR ČR Jiří Král a šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinari Vladislav Stuparič. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže. Finále 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare uváděla moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová. Hlasování probíhalo na facebookové stránce Rio Mare. Zdravou a chutnou svačinu podle Moničina receptu můžete vyzkoušet i vy. Stojí skutečně zato!

Rýžová rolka plněná listovým špenátem, sušenými rajčaty, ricottou a tuňákem Rio Mare s mangovým dipem
Suroviny (4 porce): 100 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 40 g šunkového krému Rio Mare Paté, 4 ks rýžového papíru, 6 polévkových lžic sušených rajčat, 10 lžic ricotty, hrst listového špenátu, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, lžička sezamu; Na dip – 120 g manga, 80 g jablka, lžíce medu, lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžička balzamikového octu Ponti a citrónové šťávy Limmi, sůl a olej na smažení.
Postup: Na oleji orestujeme špenát, přidáme sušená rajčata a dochutíme. Rýžový papír namočíme, potřeme šunkovým krémem Rio Mare Paté v konzervě,  ricottou  a přidáme tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Rolky pevně zabalíme a obalíme v rozšlehaných bílcích, sezamu a smažíme. Dip připravíme z manga, jablka, medu, extra olivového oleje Monini, balzamica Ponti, citronové šťávy Limmi a soli.
Připravila Mgr. Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz



Nepřehlédněte


Mice Gastro Z domova

Pálavské vinobraní 2018

Tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem se pořádá každoročně o druhém zářijovém víkendu.

03. 04. 2018

číst dál


Mice

Výstaviště České Budějovice bude hostit druhý ročník odborné konference věnované turistickému ruchu na jihu Čech

Dvoudenní odborná konference Travelcon je největší letošní akcí, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách. Uskuteční se ve dnech...

09. 02. 2018

číst dál


Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar