Menu

Za svačinu roku získala kuchařka z Přímky zlato

18. 12. 2017

7. prosince 2017 proběhl pátý ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Uskutečnil se v prostorách kulinářského studia Chefparade+ v pražských Holešovicích. Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby bylo vyrobit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. Ve finále soutěžilo patnáct kuchařek a kuchařů z celé České republiky. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 38 středních škol se zaměřením na gastronomii.
Nejlepší pokrm připravila Monika Pešková ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště SČMSD Znojmo, kterou na náročnou soutěž připravovala učitelka odborného výcviku Jarmila Dřevojanová. Za první místo získala cenu v hodnotě 7 tisíc Kč. Její škola dostala produkty Rio Mare ve stejné hodnotě.
Odborná porota zasedala ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole a viceprezident AHR ČR Jiří Král a šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinari Vladislav Stuparič. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže. Finále 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare uváděla moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová. Hlasování probíhalo na facebookové stránce Rio Mare. Zdravou a chutnou svačinu podle Moničina receptu můžete vyzkoušet i vy. Stojí skutečně zato!

Rýžová rolka plněná listovým špenátem, sušenými rajčaty, ricottou a tuňákem Rio Mare s mangovým dipem
Suroviny (4 porce): 100 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 40 g šunkového krému Rio Mare Paté, 4 ks rýžového papíru, 6 polévkových lžic sušených rajčat, 10 lžic ricotty, hrst listového špenátu, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, lžička sezamu; Na dip – 120 g manga, 80 g jablka, lžíce medu, lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžička balzamikového octu Ponti a citrónové šťávy Limmi, sůl a olej na smažení.
Postup: Na oleji orestujeme špenát, přidáme sušená rajčata a dochutíme. Rýžový papír namočíme, potřeme šunkovým krémem Rio Mare Paté v konzervě,  ricottou  a přidáme tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Rolky pevně zabalíme a obalíme v rozšlehaných bílcích, sezamu a smažíme. Dip připravíme z manga, jablka, medu, extra olivového oleje Monini, balzamica Ponti, citronové šťávy Limmi a soli.
Připravila Mgr. Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz



Související články


Gastro

Pivo dělá zdravá těla! Sedm důvodů, proč jít na jedno

To, že se pivo u nás těší velké oblibě, nemusíme zdůrazňovat. Jít na „jedno“, anebo spíše dvě, je tradicí již od nepaměti....

22. 11. 2017

číst dál


Mice Gastro Z domova

Prázdninový tip: Kozlovo letní kino ve velkopopovickém pivovaru

Hvězdy na filmovém plátně i na obloze a k tomu orosená sklenice čerstvě načepovaného piva Kozel… Není mnoho příjemnějších...

12. 06. 2018

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

Příjezdy zahraničních turistů vzrostly o deset procent

Do hromadných ubytovacích zařízení v Česku přijelo za první tři čtvrtletí celkem 7,8 milionu zahraničních turistů, což bylo o 10 procent více než ve stejném...

08. 11. 2017

číst dál


Z domova

Jiří Srnec vrací Mágii na jeviště

Lidé, kteří mají úspěch v zahraničí, se těžko stanou úspěšní i doma. Je to nedorozumění, že to, co má úspěch venku, nemůže mít úspěch i doma.

03. 08. 2017

číst dál


ŘLP
Restaurace Novoměstský pivovar