Menu

Za sluncem a romantikou do Dominikánské republiky

29. 11. 2017

Plánujete zásnuby, svatbu nebo líbánky a chcete alespoň jeden z těchto životních momentů prožít netradičně? Pouvažujte o dovolené v Dominikánské republice. Tato karibská země je tím pravým místem, kde si se svou drahou polovičkou užijete neopakovatelné romantické chvíle a přitom načerpáte dostatek vitamínu D.
Dominikánská republika leží na ostrově Hispaniola, a zatímco jižní pobřeží je karibské, sever omývají vody Atlantiku. Země skýtá nádherné písečné pláže, národní parky, majestátní hory a koloniální památky.
„Zamilované páry vyhledávají Dominikánskou republiku nejen jako odpočinkovou, ale stále častěji i jako svatební a líbánkovou destinaci. Skutečně každý si tady přijde na své – dominikánské hotely nabízejí kvalitní služby na vysoké úrovni ve všech cenových kategoriích. Navíc jsou tu špičková golfová hřiště, spousta přírodních krás a možnosti adrenalinových aktivit,“ říká Klára Hálková z Národního turistického úřadu Dominikánské republiky.
Pokud hledáte luxusní služby a idylické pohádkové pláže, vydejte se na jihovýchodní pobřeží do letoviska Punta Cana, Bayahibe, nebo La Romana, která je zároveň rájem golfistů – zdejší hřiště Teeth of the Dog patří do stovky nejlepších na světě! Úžasným zážitkem je také plavba po řece Chavon, nebo procházka vesničkou umělců Altos de Chavon. Den můžete zakončit na pláži u večeře při svíčkách a přitom poslouchat šumění Karibského moře. Resorty v této oblasti jsou proslulé prvotřídním servisem. Vybírat můžete od luxusních resortů mezinárodních řetězců přes butikové hotely až po penziony, vily a apartmány. V Punta Caně je vyhlášený mimo jiné např. butikový hotel Sanctuary Cap Cana by AlSol, v La Romaně pak Casa de Campo. O přípravu svatby do nejmenších detailů se postarají profesionální týmy, a tak si svůj velký den užijete v klidu a bez jakéhokoliv stresu. Svatební balíčky zahrnují např. přípravu ceremonie, fotografa, catering, hudební doprovod a podobně. Většina hotelů nabízí rovněž speciální balíčky pro novomanžele s různými pozornostmi navíc, které už bývají zahrnuty v ceně zájezdu. V Dominikánské republice se ženil např. král popu Michael Jackson či zpěvák Marc Anthony. Své líbánky tady trávila herečka Diane Neal a rezidenci zde vlastní např. zpěvačka Shakira. Dovolenou sem jezdí trávit celebrity jako např. Beyoncé a Jay-Z, Will Smith, Vin Diesel, Rafael Nadal, Michael Jordan nebo Cristiano Ronaldo.
Dalším místem, které je jako stvořené pro romantickou dovolenou ve dvou, je poloostrov Samaná na severovýchodním pobřeží. Od konce prosince do března připlouvají do Samanského zálivu na námluvy velryby hrbaté. Mangrovníkové pralesy a vápencové pahorky mogotes v národním parku Los Haitises tvořily kulisy ve filmu Jurský park. V místních jeskyních se navíc dochovaly malby indiánů kmene Taíno. Nezapomenutelný je i výlet na koních k čtyřicetimetrovému vodopádu El Limón.
Při návštěvě Dominikánské republiky byste neměli vynechat návštěvu Santo Dominga – kosmopolitní metropole se spoustou památek zapsaných na Seznam světového dědictví UNESCO. Nachází se zde např. nejstarší katedrála Ameriky, botanická zahrada a mnoho muzeí a galerií. Viktoriánské památky skýtá Puerto Plata na severu země. Vrchol hory Santa Isabel (781 m n.m.) se už nejednou stal svědkem žádosti o ruku.
Aktivní páry se mohou vydat za dobrodružstvím do tzv. Dominikánského Švýcarska do pohoří Cordillera Central, kde jsou ideální podmínky pro trekování, jízdu na horském kole, paragliding, slaňování a rafting. Také se jedná o populární vstupní bránu pro výstupy na Pico Duarte, nevyšší horu Karibiku (3087 m n.m.). V okolí města Santiago se rozkládají tabákové plantáže, kde vás rádi zasvětí do procesu výroby doutníků.
Připravila Simona Juránková.

www.godominicanrepublic.cz  



Nepřehlédněte


Doprava

Letiště Praha láká cestující do zajímavých destinací po Evropě

Nová marketingová kampaň Letiště Praha podpoří během celého letošního roku výjezdový cestovní ruch a celou řadu zajímavých destinací v Evropě.

29. 01. 2019

číst dál


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Archiv