Menu

Vlakem za regionální kuchyní

12. 12. 2017

Sezónní nabídky v jídelních vozech Českých drah se v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně - postupně byly představeny zajímavé regiony České republiky se zaměřením na jejich typickou gastronomii.
Nejen Magdaleně Dobromile Rettigové, autorce mnoha kuchařských knih, vzdal hold ČD Restaurant se servisem JLV sezónními nabídkami zaměřenými na poznávání kuchyně jednotlivých krajů. „Naši hosté mají nejraději českou kuchyni, proto jsme se rozhodli, že jim v rámci střídání sezon postupně nabídneme různé regionální recepty. Ne náhodou jsme naši cestu začali ve východních Čechách, kde žila naše nejznámější kuchařka,“ přibližuje letošní koncept nabídky JLV v jídelních vozech a bistrovozech Českých drah ředitel pro obchod a marketing JLV, a.s., Jan Valeš. „I tentokrát pro nás sezónní menu připravili nejlepší kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou úspěšně spolupracujeme už druhým rokem. Jejich úkolem je dohlížet nejen na chuť, ale také na kvalitu a pestrost jídel, která servírujeme zákazníkům.“
V průběhu roku cestující prostřednictvím ČD Restaurant navštívili například východočeský nebo jihočeský region. Aktuální, a zároveň poslední letošní „regionální ochutnávka“ je spojena s návštěvou jihomoravského kraje, regionu slunce a vína, proslulého svou úrodností a pohostinností. Při návštěvě Moravy je povinností pozvednout pohárek s vínem nebo sklenku dobré slivovice. Kvalitní víno, slivovice nebo domácí uzené jsou ale výsledkem celoroční dřiny. Plody této poctivé práce můžete nyní ochutnat na palubách národního dopravce i Vy. Zkuste třeba pomalu tažená hovězí líčka na červeném víně, s glazovanou kořenovou zeleninou a máslovým bramborovým pyré nebo tradiční kuřecí krém s kousky masa a bylinkami. A pokud budete chtít být opravdu styloví, dopřejte si sklenku vína z vinařství Znovín Znojmo!
Připravil Martin Janura.

www.jlv.cz



Související články


Gastro

Vinicola a Viña Tarapacá slavily 20 let

Moravská společnost VINICOLA, s.r.o., Břeclav, a čilské vinařství Viña Tarapacá S.Á., Isla de Mapio, slavily na pražských hradbách...

02. 10. 2017

číst dál


Gastro

V pivovaru Plzeňský Prazdroj pořádají první Zabijačku, jak se patří

Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro...

12. 01. 2018

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

V Bechyni je rozhodně nejlíp

Na Bechyni jsem stále vzpomínal, protože se mi tady líbilo, žila tu moje maminka a příbuzenstvo. Jezdit zpátky jsem ale mohl teprve poté, co jsem získal švýcarské...

04. 08. 2017

číst dál


Z domova

Zpěvná Šumava – víkend plný hudby v Kašperských Horách

První ročník akce Zpěvná Šumava, která se koná 20. – 22. dubna v malebných Kašperských Horách, nabídne mimořádný hudební zážitek: Čtyři pěvecké sbory ve...

09. 04. 2018

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar