Menu

Vítězem DestinaCze 2017 se stala Skalní města Broumovska

16. 11. 2017

Absolutním vítězem pátého ročníku soutěže o nejoblíbenější destinaci České republiky, kterou vyhlašuje agentura CzechTourism, se stala Skalní města Broumovska. Výsledky soutěže byly vyhlášeny 15. listopadu 2017 na slavnostním večeru v rámci konference Fórum cestovního ruchu v Táboře.

O titul nejlepší tuzemské turistické atraktivity soutěžili letošní finalisté od 18. září do 29. října. Po tuto dobu přidělovala veřejnost prostřednictvím webových stránek www.ceskozemepribehu.cz hlasy soutěžícím v pěti kategoriích: Fénix – znovuzrozený projekt; Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu; Česko jede; Eko-friendly; a Baroko všemi smysly. Agentura CzechTourism pořádala soutěž DestinaCZe již čtvrtým rokem. Rozdáno bylo přes 82 000 hlasů. „DestinaCZe je stěžejní soutěží agentury CzechTourism, v jejímž rámci každoročně představujeme zajímavé turistické atraktivity napříč Českou republikou. Smyslem soutěže je nejen ocenit vítěze, ale především podporovat trend domácího cestovního ruchu a inspirovat k cestování po regionech České republiky,“ komentovala generální ředitelka CzechTourism Monika Palatková
Veřejnost letos mohla své favority ocenit formou zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Památky, které prošly obnovou a nyní znovu lákají návštěvníky, soutěžily v kategorii Fénix – znovuzrozený projekt. Právě v této kategorii uspěl citlivě zrekonstruovaný zámek Mitrowicz. Kategorie Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu inspiruje ke strávení rodinné dovolené. Zde zvítězilo návštěvnické středisko Vodní dům. Skalní města Broumovska vyhrála v kategorii Česko jede, která je určena všem milovníkům aktivní dovolené. Skalní města zároveň nadchla nejvíce hlasujících a stala se tak absolutním vítězem soutěže. Z Eko-friendly atraktivit dbajících na ochranu životního prostředí a trvale udržitelný cestovní ruch nejvíce hlasů získala Návštěvnická centra na Šumavě. V kategorii Baroko všemi smysly uspěl Zámek Valtice.

Výsledky soutěže DestinaCZe 2017

Fénix – znovuzrozený projekt

 

 

 

 

 

 


1. Zámek Mitrowicz
2. Zámek Svijany
3. Dačického dům v Kutné Hoře
4. DOTEK – Dům Obnovy Tradic, Ekologie a Kultury
5. Centrum Walzel

Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu

 

 

 

 

 

 


1. Vodní dům
2. Peklo Čertovina
3. Pradědovo dětské muzeum
4. Archeopark Chotěbuz
5. Filmový uzel Zlín

Česko jede

 

 

 

 

 

 


1. Skalní města Broumovska
2. Beskydská magistrála
3. Labská stezka – kaňon Labe
4. Cyklostezka Bečva
5. Vysočina Aréna

Eko-friendly

 

 

 

 

 

 


1. Návštěvnická centra na Šumavě
2. Levandulový statek
3. EKOPark Liberec
4. Domy přírody
5. Alternátor – ekotechnické centrum Třebíč

Baroko všemi smysly

 

 

 

 

 

 


1. Zámek Valtice
2. Broumovský klášter
3. Západočeské baroko
4. Zámek Troja
5. Arcibiskupský palác Olomouc

Absolutní vítězem se stala Skalní města Broumovska s 3 355 hlasy.
Celkový počet hlasů odevzdaných v ročníku 2017: 26 688.
Připravila Michaela Klofcová. Foto sklaního města Ladislav Renner.

www.czechtourism.cz



Archiv
for kids