Menu

V prosinci přijede do Prahy více než 700 tisíc návštěvníků

06. 12. 2017

Podle odhadu Prague City Tourism se v prosinci v pražských hotelech, penzionech a podobných zařízeních ubytuje přibližně 650 tisíc návštěvníků. Z toho až 280 tisíc přijede do hlavního města oslavit Vánoce a příchod nového roku. K tomu s největší pravděpodobností zavítá do Prahy 70 tisíc jednodenních návštěvníků z Česka, především kvůli nákupům a vánočním trhům.
„Praha se může chlubit jedinečnou romantickou atmosférou a to především v zimě a v období Vánoc. Není proto překvapením, že se pravidelně vyskytuje ve světových žebříčcích nejlepších vánočních destinací. Světového věhlasu dosáhly také pražské vánoční trhy, které lákají skutečně obrovské množství návštěvníků. I proto letos opět očekáváme výrazný nárůst jejich celkového počtu,“ říká mluvčí Prague City Tourism Barbora Hrubá.
V prosinci jezdí do Prahy převážně Evropané. Očekáváme, že přijedou zejména Němci, Italové, Britové, Slováci, Francouzi. Dále počítáme s vysokou návštěvností Rusů, Američanů, Izraelců, Číňanů a Korejců.
V loňském roce přijelo dle oficiálních statistik v prosinci do Prahy 610 tisíc osob. Z toho 514 tisíc ze zahraničí a 96 tisíc z Česka. 
Připravila Barbora Hrubá.

www.prague.eu
www.praguecitytourism.cz



Archiv