Menu

Travel Service získala třetí Boeing 737 MAX

18. 05. 2018

Letecká společnost Travel Service 17. května 2018 zařadila do své flotily již třetí nový moderní Boeing 737 MAX 8 z celkem třiceti devíti objednaných letadel tohoto typu. Během čtyř měsíců jde o další nové moderní letadlo, které Travel Service získal. Nový letoun v barvách obchodní značky SmartWings s imatrikulační značkou OK-SWC přistál dnes dopoledne na Letišti Václava Havla Praha poté, co absolvoval přímý let z amerického Seattlu. Do září obdrží Travel Service ještě další tři nové stroje 737 MAX. Provoz nadcházející letní sezóny bude Travel Service zajišťovat flotilou 56 letadel, což je o sedm strojů více než loni.
Travel Service bude lety během letního letového řádu operovat z celkem 12 bází (Praha, Brno, Ostrava, Varšava, Katovice, Bratislava, Budapešť, Kanárské ostrovy, Paříž, Lille, Lyon, Tel Aviv) v 7 zemích. Největší sedačkovou kapacitu nabízí Travel Service na českém trhu, kde bude provozovat 27 letadel Boeing 737, o pět letadel více než loni. Valnou většinu svých letů z českých letišť (Praha, Brno, Ostrava, Pardubice) provozuje Travel Service jako pravidelné linky pod značkou SmartWings.
K navýšení sedačkové kapacity převážně na českém trhu jsme se rozhodli z důvodu stále rostoucí obliby individuálního cestování a zvyšujícího se počtu tzv. tranzitních cestujících na našich letech, které využívají Prahu jako přestupní bod. SmartWings na tento trend reaguje otevíráním nových leteckých spojů a navyšováním frekvencí letů do stávajících destinací, což cestujícím umožňuje větší flexibilitu ve výběru optimálního leteckého spojení dle vlastních potřeb,říká Petr Šujan, obchodní ředitel Travel Service.
Z Prahy nabízí SmartWings během letního letového řádu letecká spojení do 78 destinací a letovisek. Novinkou jsou lety z Prahy do španělské Murcie. Nové letecké spojení bude operováno od 11. června dvakrát týdně.
Z Brna je možné se SmartWings letět do 12 destinací v šesti zemích (Řecko, Španělsko, Egypt, Turecko, Itálie a Bulharsko), z Ostravy do 11 destinací v pěti zemích (Řecko, Španělsko, Egypt, Turecko, Bulharsko) a z Pardubic do 4 destinací ve třech zemích (Řecko, Turecko, Bulharsko). SmartWings nabízí přímá letecká spojení  nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Francie nebo Izraele. Jen loni využilo služeb pravidelných linek SmartWings 2,9 milionu pasažérů.
Připravila Vlaďka Dufková.

www.travelservice.aero
www.smartwings.com

 



Související články


Doprava

Slavnostní „Roll out“ nového letounu ŘLP ČR, s.p.

Na letišti v Braunschweigu se zástupci Řízení letového provozu České republiky, s.p. zúčastnili slavnostního „roll out“ nového...

11. 12. 2018

číst dál


Vzdělávání Doprava

Vzdělávání a příprava odborníků v oblasti železničního inženýrství

Projekt výstavby vysokorychlostních tratí jako součásti systému Rychlých spojení nabývá v současné době v Česku na aktuálnosti.

12. 02. 2018

číst dál


Archiv