Menu

Tip na rodinný výlet do Plzně

11. 03. 2018

Tip na rodinný výlet do Plzně: Novinky v zoo i v Techmanii, výstava plná peněz, čoko festival, světluščí běh a pohádkové víkendy.
Zpříjemněte si čekání na příchod jara a užijte si v březnu v Plzni společně s dětmi pohyb, zábavu i poučení. V kulturním centru DEPO2015 se děti atraktivní formou naučí, jak správně zacházet s penězi, což se jim v životě určitě bude hodit! Světem financí děti od 7 let provede nová výstava Jak se točí peníze. V simulované herně dostanou svoji platební kartu s virtuálními penězi a budou trénovat, jak s nimi zacházet v reálném životě. Mohou nakupovat, plněním úkolů vydělat další peníze a ty investovat nebo třeba darovat na prospěšnou věc. Unikátní expozice je otevřena do 18. dubna, od pondělí do pátku od 13 do 19 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin.


Novinkou v Techmanii, tradičním plzeňském „taháku“, je dobrodružná expozice Pod hladinou. Jaké to asi je, vytvářet vlny, vodní víry nebo tsunami, řídit loď plavebními komorami či utéct z potápějící se lodi… Přijďte si to do Techmanie vyzkoušet od 8:30 do 17 hodin během všedních dnů, od 10 do 19 hodin v sobotu a od 10 do 18 hodin v neděli, o svátcích a prázdninách! Prostřednictvím 14 interaktivních exponátů umístěných ve velkých přepravních kontejnerech zjistíte, jaké síly na moři působí, kde a jak vznikají, jak ovlivnily námořní historii a mnoho dalšího.
Nové zpestření programu hlásí také plzeňská zoo, další oblíbenýcíl zvídavých dětí. Čtvrtletní pořad Na slovíčko se zoo...se uskuteční poprvé 28. března v 18 hodin v Environmentálním centru Lüftnerka a pěkně pohromadě zprostředkuje vše, co se událo a co se v zoo chystá – přírůstky, odchody, zajímavosti a také interesantní host z řad zoologů a ošetřovatelů.
Užít si běh večerní Plzní a zároveň pomoci potřebným můžete 15. března při Nočním běhu pro Světlušku. Vydejte se buď na pohodovou trasu dlouhou 3,3 kilometrů nebo na o něco delší šestikilometrový úsek a podpořte Světlušku. Začátek akce je v 18 hodin, chybět nebude hudební vystoupení a startuje se u areálu DEPO2015 v 19 hodin. Registrace online stojí 350 korun, namístě zaplatíte 400 korun. Děti do 12 let si mohou zaběhat zdarma. Nezapomeňte čelovku a těšte se na zářící světelný roj!
Sladký a voňavý Čokoládový festival vypukne v plzeňském obchodním centru Olympia o víkendu 16. – 18. března. Ochutnáte makronky, cookies, cupcakes, medové dezerty, tradiční i netradiční druhy čokolády, získáte inspirace k vaření s čokoládou a hlavně se budete dobře bavit. Čokoládové zážitky budou v Olympii dostupné v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.
Nejvyšší čas připravit se na Velikonoce! V prostorách historické Valečky v Pivovarském muzeu si děti mohou vlastnoručně uplést pomlázku z vrbových proutků anebo stvořit originální velikonoční dekorace, například velikonočního zajíčka, k jehož výrobě postačí pouze kartonová rulička. Kreativní dílny v Pivovarském muzeu začínají 24. března v 10 a končí v 15 hodin, vstupné je 50 korun.

www.plzenprodeti.cz
www.visitplzen.eu



Související články


Mice Gastro Z domova

29. Mezinárodní pivní festival 11. - 16. února

Festival s degustačními soutěžemi Světová pivní pečeť / World beer seal 2019 a Zlatá pivní pečeť / Gold brewers seal 2019 proběhne na...

08. 02. 2019

číst dál


Z domova

Turistické služby Plzeňského Prazdroje získaly certifikaci Českého systému kvality služeb

Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí, Konferenční centrum SECESE, Návštěvnická centra pivovarů Plzeňský Prazdroj,...

18. 10. 2018

číst dál


Archiv