Menu

Swiss Service

08. 08. 2017

Cestovní kancelář Swiss Service podniká od roku 1991. Coby touroperátor se zaměřuje na Švýcarsko. V současné době působí i v Nizozemsku, Německu, Polsku a v pobaltských zemích. Zastupuje v nich zájmy švýcarských hoteliérů a švýcarského dopravního systému. Tedy pozemní, letecké, železniční, lodní jezerní dopravy a lanových drah. S jejím ředitelem JUDr. Josefem Gerykem, Ph.D., se potkáváme v ústředí Swiss Service v moravském Vyškově.

gerykPane doktore, jaké jsou tendence v návštěvnosti švýcarských kantonů?

Jemně vzestupné. Samozřejmě, mezinárodní situace a události mají vliv i na „prodejnost“ této destinace, včetně politických a hospodářských turbulencí na zdrojových trzích švýcarského incomingu.

 

Proč Švýcarsko? Čím učarovalo vám?

Tato země je pro mne křišťálově průzračná a jasná od navázání mých prvních obchodních vztahů po vše, co umí nabídnout. Na druhou stranu, Švýcarsko má nálepku drahé země, které by se rádo zbavilo. Vzhledem k tomu, co všechno a v jak vysoké kvalitě nabízí, není drahé. Široká škála základních služeb je finančně stejně dobře dostupná jako kdekoliv jinde a příjemné je i to, že vše v této zemi funguje.

 

blauseeA jak funguje český Swiss Service? 

Tím, že jsme na trhu od roku 1991, jsme mezi českými turisty, podnikatelskou a MICE klientelou, která Švýcarsko navštěvuje služebně, velice známí. Pokud někdo potřebuje ve Švýcarsku zabezpečit cestovní službu, jsme s to mu zajistit jak dílčí, tak plnohodnotný servis. I v době jednotného schengenského prostoru je Švýcarsko velice specifickým státem. Poznáte to už při příjezdu na hranice Švýcarské konfederace, která má společnou hranici s Lichtenštejnskem. Schengenský prostor se týká volného pohybu osob, ale nikoliv zboží. To je novum pro mnohé cestovatele, kteří jsou zvyklí na to, že projíždějí unijní Evropou a neregistrují přejezd z jedné členské země do druhé… U Švýcarska je to jinak. Býváme stavěni švýcarskou celní službou a kontrolováni. Tím, že je tato alpská země specifickým členem schengenského prostoru, avšak není plnohodnotným členem Evropské unie, zahrnuje rozdíly, kterými si zachovává svůj ráz, ať už z turistického, nebo obchodního hlediska.

Překročení švýcarských státních hranic okamžitě poznáme i na kvalitě dálničního systému, veškerých služeb a špičkové turistické infrastruktury. Do Švýcarska můžeme cestovat, což naše společnost Swiss Service zabezpečuje, několika způsoby. Autem, autobusem, vlakem a letadlem (zajišťujeme i prodej letenek). Všechny způsoby jsou velice sofistikované. Švýcarsko na svém území netoleruje kabotáž, přepravní výkony cizích autobusových přepravců. Samozřejmě, pokud tam zahraniční přepravce veze turisty, o kabotáž se nejedná.

 

cows-on-the-alp-3Při mé první návštěvě Švýcarska mi učarovala restaurace, v níž se natáčel jeden z prvních dílů o agentovi 007 – Zlaté oko.

Schilthorn je jednou z perel Švýcarska. Nachází se v Bernském středohoří. Po přestupu na mezistanici vás lanovka vyveze až do úrovně 2 970 m n. m. Je tam otáčivá restaurace a spousta zajímavostí vztahujících se k natáčení filmu s Jamesem Bondem včetně vyhlídkové terasy. Určitě je to jeden z velmi výrazných cílů, které je radno při cestě do Švýcarska zahrnout do cestovního plánu. Zcela jiná kapitola je Jungfraujoch, sedlo mezi horami Mönch, Jungfrau a Eiger v Bernských Alpách mezi kantony Bern a Valais, další z pokladů Švýcarska. Je to nejvyšší místo v Evropě, kde je vlakové nádraží. Stanice Jungfraujoch leží ve výšce 3 471 m n. m. Vrcholový úsek trati z nádraží Kleine Scheidegg je veden uvnitř hory Eiger. Slavnostně ho otevřeli 1. srpna 1912 na základě projektu švýcarského průmyslníka Adolaf Guyear-Zellera, Cesta z výchozího nádraží Interlaken Ost trvá zhruba dvě hodiny. Železniční společnost Jungfraubahnen vypravuje spousty vlaků po okolních drahách, například do Mürren, Schynige Platte a na další zajímavá místa. U návštěvy Jungfraujoch doporučuji cestovatelům spojit se s naší cestovní kanceláří, kde se jim dostane řada užitečných informací, které se týkají i přípravy výjezdu do vrcholové stanice. Pobývat ve výšce tři a půl kilometru totiž není pro Středoevropany obvyklé. Poradíme i s cenami jízdného, protože se tam dá cestovat i ranním vlakem, který je výrazně levnější než pozdější spoje. Lze využít i systému výrazných slev pro děti, kdy s rodiči mohou cestovat zcela zdarma.

 

lindenhof-in-zurich-old-towJezera a hory – bratr a sestra Švýcarska…

Jezera jsou dalším drahokamem, který Švýcarsko nabízí. U každého významnějšího je město. U téměř každého jezera jsou veřejné pláže. Přes jezera vede řada lodních linek. Dá se přes ně cestovat nedrahou lodní dopravou. Většinu jezer lze objet na kole po cyklostezkách.

Naše společnost Swiss Service nabízí – ať už pro jednotlivce, firemní klienty, či cestovní kanceláře – zajištění ubytování v kompletním spektru ubytovacích kapacit. Od jednodušších hostelů po špičkové čtyř- nebo pětihvězdičkové hotely. Tím, že jsme ve Švýcarsku etablovaní přes dvacet let, jsme schopni nabídnout požadované ubytování za vysoce akceptovatelnou cenu. Nezřídka jsme i pod cenami globálních hotelových rezervačních a distribučních serverů.



Archiv
for kids