Menu

Světový pohár FIS Masters Cup opět v Peci pod Sněžkou

16. 02. 2018

Dvě stě veteránů změří síly o víkendu 3. a 4. března 2018
Slalom a obří slalom na Javoru
Vyhlášení výsledků a párty v hotelu Horizont


13. ročník oblíbeného Světového poháru kategorie Masters je naplánován na první březnový víkend a pojede se jako obvykle na sjezdovkách Javor v Peci pod Sněžkou, jednom z nejlepších lyžařských areálů v České republice. FIS Masters Cup je v Peci už jako doma, pořádá se zde již od roku 2008 a účastní se ho muži i ženy ve věku 30 let+, v kategoriích odstupňovaných po pěti letech.
„Stejně jako v minulých ročnících připravujeme pro závodníky sobotní dvoukolový slalom na kratší trati Javor III a nedělní jednokolový obří slalom na delší trati Javor I,“ říká předsedkyně organizačního výboru a jednatelka hlavního organizátora, společnosti SJ SKI, Iva Kárníková.
Aktuální sněhové podmínky jsou vynikající a měly by vydržet až do začátku března. Atraktivitu celé akce umocňuje nejen příjemné prostředí a velmi kvalitní příprava tratí ve SkiResortu Černá hora - Pec, ale i doprovodný program, který pro účastníky pravidelně připravuje kolektiv organizátorů. Zejména sobotní slavnostní vyhlášení výsledků slalomu v hotelu Horizont a následná párty s možností setkání se závodníky, ale i s partnery a organizátory, je ve velké oblibě.
„Letos se můžeme těšit na přibližně 200 účastníků z tradičních, ale i ze vzdálených a lyžařsky mnohdy exotických zemí. Už jsme zde přivítali zástupce z Kazachstánu nebo Řecka, pravidelně jezdí i Australané, Chilané nebo Novozélanďané. A samozřejmě skoro celá Evropa a Severní Amerika,“ dodává Iva Kárníková. „Moc se těšíme zejména na účast legendy lyžování Masters, aktivního slovenského reprezentanta, několikanásobného mistra světa Otto Krajňáka. Na závodníka s ročníkem narození 1925 ani na závodech Masters často nenarazíte,“ doplňuje předsedkyně organizačního výboru.
Nad akcí převzalo záštitu Ministerstvo pro místní rozvoj i Královéhradecký kraj a nemohla by se konat bez podpory Nadace ČEZ, CzechTourismu, SkiResortu Černá hora - Pec, měst Trutnova a Pece pod Sněžkou a řady dalších partnerů včetně známého hotelu Horizont.

Světový pohár FIS Masters Cup

je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 10.000 aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem Mezinárodní lyžařské federace FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární.
Připravil Petr Žemlička.

www.sjski.cz



Archiv