Menu

Svatomartinský přípitek na vinici sv. Kláry

18. 10. 2017

Návštěvníci ochutnají jak vína svatomartinská, tak mladá vína od českých i moravských vinařů. Tentokrát nebude chybět ani hudební doprovod. Oslavte svátek mladých vína na vinici sv. Kláry.
Z vinice sv. Kláry se návštěvníkům rozprostírá nejen nádherný výhled, ale její genius loci okouzlí svou příjemnou atmosférou. „Svatomartinský přípitek patří mezi oblíbené akce na vinici sv. Kláry, letos jej pořádáme už podvanácté. Jelikož tentokrát vychází tento den na víkend, rozhodli jsme se návštěvníkům tuto akci zpříjemnit příjemnou hudbou,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.
Historický viniční domek v srdci vinohradu ukrývá útulnou vinotéku sv. Klára. V nabídce jsou tu zastoupena zejména místní vína a od letošního roku také tři odrůdové matolinové pálenky. Ty návštěvníky potěší zejména v sychravém listopadovém dni. Mladé ani Svatomartinské víno se ale na vinici sv. Kláry vzhledem k její malé rozloze nevyrábí. „Pro návštěvníky i tentokrát připravujeme výběr nejen Svatomartinských vín, ale i tzv. mladých vín z nabídky českých a moravských vinařství. Tato vína budou k dispozici pouze do vyprodání zásob,“ vysvětluje Veronika Adámková z vinotéky sv. Klára. V teplejším počasí je ideální vína vychutnat pod širým nebem na jedné z teras viničního domku. Zdejší jedinečný výhled na panorama Prahy a kapli sv. Kláry udělá z návštěvy nezapomenutelný zážitek.  Pokud by ale svatý Martin přece jen přijel v mrazivém hávu a na bílém koni, zveme Vás k posezení u hořícího krbu v interiéru vinotéky.
Vinice sv. Kláry se pro návštěvníky uzavře v 17 hodin. První svatomartinské víno ročníku 2017 zájemci ochutnají tradičně přesně v 11 hodin.
Připravila Darina Miklovičová.

www.botanicka.cz



Související články


Gastro

Zabijačka - zdroj masa i oslava obžerství

Bývaly fenoménem zimy. Ještě na přelomu druhého a třetího milénia jich během roku, především však v zimě, jejich hlavní sezóně, u...

09. 01. 2019

číst dál


Gastro

V pivovaru Plzeňský Prazdroj pořádají první Zabijačku, jak se patří

Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro...

12. 01. 2018

číst dál


Archiv