Menu

Svátek burčáku a vína u Máchova jezera se blíží

23. 07. 2018

1_vinobrani_mjZávěr letní sezóny u Máchova jezera již tradičně patří Vinobraní v areálu hotelu Port. Návštěvníky letos čeká již sedmý ročník, a to v neděli 2. září od 13 hodin. Hlavní partner akce, Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, bude opět prodávat bílý i růžový burčák a vybraná vína z vlastní produkce, ale i z Vinařství Kovács. Atmosféru zpříjemní moravská cimbálová muzika Fjertůšek, kterou pravidelně prostřídá místní skupina Vosty Band, a to až do večerních hodin. Občerstvení bude jako vždy zajišťovat tým kuchařů a číšníků z Portu a tentokrát poprvé i zemědělská společnost ZOD Brniště. Tento největší chovatel krocanů a krůt v České republice přiveze na akci nejen svůj catering Krůtí Chef, ale i interaktivní dílničky se zemědělskou tématikou.

Plavby po jezeře
Na okružní plavby po Máchově jezeře bude od hotelového mola jednou za hodinu vyplouvat výletní loď Máj a plavby budou zcela zdarma.

2_vinobrani_mjLinorytová dílna a kalendáře
Již potřetí se Vinobraní účastní časopis S dětmi v Praze se spřízněným vydavatelstvím Krásné časy. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si (nejen) děti budou moci vytvořit vlastní linoryty jako památku na nevšední odpoledne na konci prázdnin.

Soutěže a tombola
Na děti opět čeká velká dětská soutěž s osmi soutěžními úkoly a letos budou i nové atrakce. Za jejich absolvování získají děti razítka do kartičky a za plný počet razítek obdrží každé odměnu. Soutěž vyvrcholí tombolou, ve které budou hned dvakrát za odpoledne losovány kartičky s nasbíranými razítky. Vylosovaní vyhrávají nejen dětskou, ale i atraktivní dospěláckou cenu pro svůj doprovod.
A bez povšimnutí dozajista nezůstane ani soutěž pro dospělé v tahání koštýřem, která na hlavním pódiu proběhne pod taktovkou Chateau Valtice. Ostatně, v loňském roce patřila mezi nejoblíbenější body programu!

3_vinobrani_mjDivadelní představení
Již tradiční součástí programu je i dětské divadelní představení, které zahraje divadlo Minor z Prahy. Doveze novinku letošního roku, představení Mimino. Děti se dozvědí třeba to, jak se cítí mimino po narození. Tajemství kolotoče kolem mimina odhalí tři oživlé hračky – panenka, medvěd Tedy a robot. Představení je vhodné pro děti od 2 do 5 let.

Mražené dobroty
Ani letos nebudou chybět jedinečné mražené ovocné speciality a další produkty značky Dione, která je již tradičně bude po celou dobu akce nabízet za symbolické ceny a pro děti možná zcela zdarma, pokud se zapojí do další soutěže na stánku Dione. 

Vstup na akci i na veškerá představení je zdarma.
Vedle organizátora celé akce - hotelu Port - jsou partnery, vinařství Chateau Valtice, ZOD Brniště se svým cateringem Krůtí Chef, Regata Máchovo jezero, která zajistí okružní plavby lodí Máj, společnost Hamé se svými jedinečnými mraženými ovocnými specialitami značky Dione a časopis S dětmi v Praze.

Připravil Petr Žemlička.



Archiv