Související články
Ze Znojma do Paříže a zase zpět
Žáci 4. ročníku SOU a SOŠ Přímětická zrealizovali tematický zážitkový večer za poznáním gastronomie a významných turistických...
19. 10. 2021
02. 05. 2018
Už pojedenácté se v prostorách přerovské restaurace Bečva konala mezinárodní soutěž pro mladé kuchaře a číšníky Gastro Makro Cup 2018 pod záštitou oborových asociací, která je současně také nominačním kláním o postup do celorepublikového finále v Brně. Tam se dostanou pouze držitelé zlaté a stříbrné medaile. Letos proběhlo toto klání 12. dubna.
Kuchaři se museli popasovat s rybou. Dostali za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – chlazené tresky s kůží – v libovolné technologické úpravě s lehkou a těžkou přílohou. V této kategorii reprezentoval znojemskou střední školu na Přímětické Milan Volf ze třetího ročníku. Jeho pokrm nesl název „Pošírovaný filet tresky obecné v kokosovém mléce s mátou, pyré s vanilkou, fawa fazolkou a krevetou na medvědím česneku“. Konkurence však byla obrovská a Milan skončil na šestém místě. Číšníci připravovali těstovinu ze semoliny (tvrdozrnná pšeničná mouka), která mohla být dochucena libovolným způsobem. Úspěšným znojemským soutěžícím byl student prvního ročníku Martin Kostrej. Semolinové špagety s houbovou omáčkou z lišek a žampionů, se segmenty hub a parmazánu porotu nadchly a za svůj um si z Přerova odvezl stříbro.
Připravila Kateřina Kotoučová.
www.sousoszn.cz
Související články
Žáci 4. ročníku SOU a SOŠ Přímětická zrealizovali tematický zážitkový večer za poznáním gastronomie a významných turistických...
19. 10. 2021
Nepřehlédněte
MMR přijímá žádosti k proplacení slev na lázeňské pobyty poskytnutých od 1. 1. do 31. 12. 2021
09. 04. 2021