Menu

Stříbro Přímky v Gastro Makro Cup 2018

02. 05. 2018

Už pojedenácté se v prostorách přerovské restaurace Bečva konala mezinárodní soutěž pro mladé kuchaře a číšníky Gastro Makro Cup 2018 pod záštitou oborových asociací, která je současně také nominačním kláním o postup do celorepublikového finále v Brně. Tam se dostanou pouze držitelé zlaté a stříbrné medaile. Letos proběhlo toto klání 12. dubna.
Kuchaři se museli popasovat s rybou. Dostali za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – chlazené tresky s kůží – v libovolné technologické úpravě s lehkou a těžkou přílohou. V této kategorii reprezentoval znojemskou střední školu na Přímětické Milan Volf ze třetího ročníku. Jeho pokrm nesl název „Pošírovaný filet tresky obecné v kokosovém mléce s mátou, pyré s vanilkou, fawa  fazolkou a krevetou na medvědím česneku“. Konkurence však byla obrovská a Milan skončil na šestém místě. Číšníci připravovali těstovinu ze semoliny (tvrdozrnná pšeničná mouka), která mohla být dochucena libovolným způsobem. Úspěšným znojemským soutěžícím byl student prvního ročníku Martin Kostrej. Semolinové špagety s houbovou omáčkou z lišek a žampionů, se segmenty hub a parmazánu porotu nadchly a za svůj um si z Přerova odvezl stříbro. 

Připravila Kateřina Kotoučová.

 www.sousoszn.cz

 



Nepřehlédněte


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Mice

TRAVELFEST 2018

Regionální veletrh cestovního ruchu, který proběhne 13. – 14. dubna 2018 na Výstavišti v Českých Budějovicích společně s Gastrofestem JARO.

27. 02. 2018

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials