Menu

Století na lyžích v Horáckém muzeu

19. 11. 2017

V prosinci odstartuje v Horáckém muzeu výstava Století na lyžích s podtitulem Lyžařská móda a výbava v minulém století, která na desítkách figurín představí podobu lyžařů od přelomu 19. a 20. století do 90. let.
Těšit se můžete na vývoj dámské, pánské i dětské lyžařské módy s ukázkami běžeckého i sjezdařského vybavení. Výstava představí i podobu lyžařů-závodníků v jednotlivých dekádách. Realizaci výstavy umožnilo získání stovek lyžařských předmětů, které muzeu zapůjčilo či darovalo přes šedesát zájemců z Novoměstska i okolí. Vystaveny dále budou plakáty a množství fotografií lyžující veřejnosti i závodníků. Čeká Vás i unikátní projekce krátkých dokumentárních filmů s lyžařskou tematikou.
Přijďte si zavzpomínat na lyžařskou minulost, výstava bude slavnostně zahájena vernisáží ve čtvrtek 7. prosince 2017 v 16 hodin. Zazní Hymna novoměstských lyžařů v podání Pavla Haluzy s doprovodem žáků ZUŠ a těšit se můžete i na taneční obor ZUŠ a jeho choreografii "Závod". Výstavu můžete navštívit do konce února 2018.
Připravila Mgr. Kateřina Kučerová.

https://hm.nmnm.cz/



Archiv