Menu

Spa Hotel ROYAL s výhledem na střed Evropy

08. 09. 2017

Do Mariánských Lázní jsem poprvé přijel na podzim roku 1976 na předoperační zklidnění, a protože jsou jediným místem na světě, kde vyvěrá Rudolfův pramen, jezdím sem na léčení dodnes. V souvislosti s Mariánskými Lázněmi málokomu přijde, že jsou horským střediskem na úpatí hor zvaných Slavkovský les s výhledem na protější pohoří Český les, ze kterého ční Dyleň, v jejímž sousedství se nachází geografický střed Evropy. Ostatně v Mariánských Lázních dodnes naleznete torzo první umělé bobové dráhy na území Československa, kterou tu nechal vybudovat majitel hotelu Rübezahl, hoteliér Zischka, jenž byl trenérem bobistů reprezentujících Československo na olympijských hrách v roce 1936 v německém Garmisch-Partenkirchenu.

jh16416a_ppTímto konstatováním jsem 12 kilometrů (po modré turistické značce) od nejvyššího bodu Slavkovského lesa, hory Lesný (983 m n. m.), koncem srpna 2017 v Mariánských Lázních v lázeňském hotelu ROYAL (660 m n. m.) s výhledem na město a na obzor se středem Evropy začal rozhovor s jeho marketingovou a obchodní ředitelkou Věrou Forstnerovou.

Co se týče sportovní infrastruktury, kdysi tu byly i skokanské můstky. Dnes do Mariánských Lázní milovníky zimních sportů přivádí kvalitní sjezdovka se dvěma vleky a kabinkovou lanovkou, jejíž dolní stanice se nachází tři sta metrů od hotelu ROYAL. Zdejší hory jsou protkány sítí cyklostezek, letních pěších a zimních běžkařských značených tras. Vyjdete nebo vyjedete z hotelu ROYAL a jste na horách, v lese. Máme tu úschovnu kol a lyží. A pokud si hosté nepřivezou vlastní kola či lyže, jsme připraveni ve spolupráci s místními půjčovnami a servisy jim je zajistit.

 

Do volnočasových aktivit, které k vám do hotelu přivádějí hosty, patří i houbaření.

Je to pravda. Řada hostů, byť jdou pouze na procházku do s námi sousedícího geologického parku, přináší tašky hub, které pak často dávají do kuchyně našim kuchařům, aby jim z nich udělali smaženici, houbové řízky či jiné dobroty.

Do volnočasových aktivit jistě může patřit i posezení v naší hotelové knihovně či v kavárně, o kterou se vzorně stará pan Jakub Šedina. Vytváří sezonní „meníčka“. Momentálně v nich převládají lesní plody, s jejichž pomocí vytváří spoustu dobrot včetně domácích koláčů, ke kterým zdejší skvělá káva chutná dvojnásob. To do kavárny přivádí nejen hosty našeho hotelu, ale i příchozí z města.

 

jh16190Váš hotel je součástí rodinného hotelového řetězce ROYAL SPA s více než dvacetiletou úspěšnou tradicí.

Partnerská lázeňská a hotelová zařízení máme v Luhačovicích, v Ostrožské Nové Vsi a ve Velkých Losinách, kde je kromě léčebných lázní a hotelu DIANA již přes rok v provozu TERMÁLNÍ PARK, o kterém informovalo letošní lázeňské vydání Všudybylu (viz www.e-Vsudybyl.cz, článek „TERMÁLY LOSINY, skvělé místo pro rodinnou dovolenou“).

V průběhu patnácti let, co zde pracuji, jsem zaznamenala, jak hodně se proměnila klientela. Nejen její národnostní složení. ROYAL je kosmopolitní. Potkává se tu řada kultur a jazykových oblastí. Teď přesto, že držíme vysoký standard léčebného lázeňství, opakovaně stvrzovaný mezinárodními certifikáty včetně EuropeSpaMed (oficiálního systému kvality European Spas Association – Evropského svazu lázní), výrazně vzrostla a posiluje poptávka po klasických hotelových pobytech. Tito hosté rovněž tvoří velmi zajímavou klientelu, která dál rozšiřuje náš akční rádius. Na lázeňskou klientelu, která k nám přijíždí na léčebné pobyty, jsme experti. Hosté samoplátci se k nám rádi vracejí, což dokazuje přes dvě stě držitelů zlatých bonusových karet. Nicméně druhým nejprodávanějším produktem je teď hotelový pobyt. V základu ubytování se snídaní, v jehož rámci jsme následně s to doprodat naše další gastronomické, lázeňské, regenerační, rehabilitační a zkrášlovací služby.

 

jh16016Paní Forstnerová, jak jste se vy ocitla v Mariánských Lázních?

Narodila jsem se tu. Bydlím tady a pracuji celý život. Je tu čistý vzduch. Ať se nacházíte kdekoli ve městě, máte to krok do přírody. Máme tu nádherné parky na jaře a v létě prozářené záhony pestrých květin, barevné podzimy a v zimě, když napadne sníh, je to tu jako z pohádky. Hotel ROYAL je zasazen do krásného lesoparku, odkud jste během necelých tří pěti minut na kolonádě.

Pro hosty, zejména pro ty, kteří jsou u nás na léčení pohybového aparátu, bezplatně zajišťujeme transfery do města. Součástí hotelového areálu jsou krytý plavecký a rehabilitační bazén, tenisové kurty a zahrada, která je takovou relaxační zónou. Mimo jiné disponuje oblázkovým prostorem na rehabilitační cvičení, dětským pískovištěm a skákacím hradem. Pro rodiny s dětmi jsme schopni zajistit hlídání dětí. Zajištění dětských postýlek a židlí v restauraci patří k našemu standardu.

Co se týče vlastní hotelové budovy, mám radost, že nám památkáři konečně dovolili, abychom ve čtvrtém patře u některých pokojů v čele hotelu zvětšili podkrovní okna směřující do údolí. Jsou to teď jedny z našich nejkrásnějších pokojů. Skýtají unikátní výhled na panoráma Mariánských Lázní. Absolutně kouzelné místo!

 

Mariánské Lázně? Nejen kouzelné, ale i kouzelně léčivé. Díky přírodním léčivým zdrojům – ovzduší, členitým lesním terénům, minerálním pramenům, vývěrům přírodního CO2, slatině – a také lidem, tedy lékařům, fyzioterapeutům, sestřičkám, masérům a dalším profesně zdatným odborníkům. Co já ze své zkušenosti vím, tady v hotelu ROAYL bezesporu.

Ano, pod vedením našeho pana ředitele Šemotla se tu vytvořil skvělý tým. Mí kolegové jsou báječní. Nicméně jak až moc zázračně lázně ROYAL pomáhají, to u vás, ledvinářů, lidé kolem až tak nepostřehnou. Zato u indikací nemocí pohybového aparátu! Hosté, kteří jsou k nám přiváženi o berlích, po osmadvaceti dnech intenzivní lázeňské léčby normálně chodí. Nevěřil byste, že je to jedna a tatáž osoba. V tom tkví krása práce v hotelu ROAYL. Být u toho a vidět, jak naše lázně pomáhají. Nicméně vítáme a máme rádi všechny hosty, včetně klasických hotelových. Je to s nimi moc hezká práce.  



Archiv