Menu

Pražské hravé Velikonoce – Soutěž o nejhezčí kraslici

26. 02. 2018

Muzeum hlavního města Prahy pořádá v rámci projektu Pražské hravé Velikonoce jubilejní 10. ročník Soutěže o nejhezčí kraslici, zhotovenou technikami a vzory vycházejícími z tradice udržované na území Čech a Moravy. Vítězné kraslice budou vystaveny v hlavní budově muzea od 16. 3. do 3. 4. 2018.
Soutěž o nejhezčí kraslici vyhlašuje Muzeum hl. m. Prahy letos již podesáté. Soutěž i následná výstava mají podpořit zájem žáků základních škol a nižších ročníků středních škol, ale i široké veřejnosti o tradiční českou lidovou kulturu a aktivně se podílet na jejím poznávání. Do soutěže se mohou zapojit žáci i veřejnost v těchto kategoriích:





Pro školy
1. kategorie: žáci 1. a 2. třídy základních škol, žáci 1.–5. třídy speciálních škol
2. kategorie: žáci 3.–5. třídy základních škol, žáci speciálních škol od 5. třídy výše
3. kategorie: žáci 6.–9. třídy základních škol, žáci osmiletých gymnázií

Pro veřejnost
Kategorie: dospělí od 18 let výše

Soutěžní exponáty je třeba odevzdat nejpozději do 5. března 2018. Podrobná pravidla soutěže najdete na webových stránkách muzea: http://muzeumprahy.cz/10-rocnik-souteze-o-nejhezci-kraslici/.
Odborná porota složená z mistrů lidové umělecké výroby, pedagogů a dalších odborníků bude hodnotit každou soutěžní kategorii zvlášť a důraz bude kladen především na řemeslné zpracování a dodržení tradiční techniky a barevnosti. Pro vítěze soutěže jsou připraveny věcné ceny, které budou předány na slavnostní vernisáži výstavy Pražské hravé Velikonoce 16. 3. 2018 v 15:00 hodin. Vítězné kraslice budou vystaveny v hlavní budově Muzea hl. m. Prahy, Na Poříčí 52, Praha 8 do 3. 4. 2018.
Připravila Tereza Bubníková.

www.muzeumprahy.cz



Archiv