Menu

Prázdninové cestování

21. 07. 2018

Letní prázdniny jsou v plném proudu a k létu tradičně patří i cestování. Ať už po Česku, Evropě nebo jiném světadíle, knižní průvodce plný tipů může poradit, které místo určitě navštívit nebo doporučit tu nejlepší restauraci. Inspirujte se tipy těch nejzajímavějších průvodců z Luxoru, který je s 30 pobočkami po celé České republice největší knihkupeckou sítí u nás.

Pokud hledáte neobvyklé tipy na výlety, určitě byste neměli v knihkupectví minout průvodce Po stopách českých filmů a pohádek. Kam na výlet? od Radka Laudina. Díky této publikaci zažijete atmosféru zámků, po kterých se procházely Popelka nebo princezna Lada, vystoupáte na hrad, kde pykal za svou ješitnost Anděl Páně nebo můžete obdivovat noblesu a atmosféru interiérů, ve kterých se natáčel seriál První republika.
Jelikož prázdniny patří hlavně dětem, připravila Iveta Toušlová společně s dalšími tvůrci knihu Malá toulavka - Toulavá kamera pro děti. Spolu se zvídavou průvodkyní, malou holčičkou s příhodnou přezdívkou Toulavka, se děti vypraví na dvacet nejtajemnějších míst naší republiky – na strašidelné hrady, do magických hvozdů nebo temného podzemí.
Dalším zajímavým tipem pro rodiče a děti může být průvodce Kam za koupáním. Ať už se raději cachtáte v lomu obklopeném krásnou přírodou nebo dáváte přednost zábavním aquaparkům s atrakcemi či jste vyloženě lázeňský typ, co rád relaxuje v teplé vodě, tato knížka vám nabízí nepřeberné množství tipů na to nejlepší koupáním v Česku.
Zajímavé výlety slibuje i kniha Nové rozhledny ČR představující více jak 101 rozhleden a vyhlídkových staveb, které jsou rozděleny podle krajů a o každé se dozvíte maximum možných informací. Obsahují údaje o stavbě věže, její historii, popis výhledu a občas i nevšední zajímavost. Minout byste rozhodně neměli průvodce Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska, který vám v horkém létě přinese tipy na vítané osvěžení.
Nového průvodce po Lisabonu s doporučenými tipy i se skládací mapou uvnitř společně s výlety za zážitky nabízí tradiční vydavatel průvodců Marco Polo. Koho lákají spíše přírodní scenérie severských zemí, může využít průvodce Island z proslulé edice Lonely Planet. Oblíbené jsou rovněž knihy z edice Společník cestovatele. Vybrat si můžete například Berlín, který nabízí řadu informací o pohnuté historii města a praktické rady o tom, kde se dobře najíst a kam zajít s dětmi.
Pro turisty je v nabídce nepřeberné množství vhodných map, například turistický průvodce Vysoké Tatry - průvodce Rother. Cyklisté mohou využít Cykloatlas Česko 1:75T A4
Připravila Alena Beníšková.

https://neoluxor.cz/
https://www.facebook.com/KnihkupectviLuxor/



Archiv
for kids