Menu

Novoměstská radnice nabídla vstup na věž návštěvníkům Staroměstské radnice

16. 01. 2018

Vyhlídka z věže Staroměstské radnice je jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí v Praze, která láká každoročně stovky tisíc návštěvníků, v roce 2016 jich bylo přes 868 000. Po dobu rekonstrukce turisté o možnost užít si Prahu z ptačí perspektivy nepřišli. V době uzavírky věže se stal automatickou součástí každé vstupenky do Staroměstské radnice i výstup na věž Novoměstské radnice na Karlově náměstí. Možnosti vystoupat 221 schodů na ochoz sedmdesáti metrové věže využila v rámci vstupu do Staroměstské radnice čtvrtina všech návštěvníků, tedy průměrně 14 set turistů měsíčně.
Věž Staroměstské radnice se návštěvníkům znovu otevřela 18. prosince 2017. Při této příležitosti spustil Prague City Tourism nový web radnice v modernější a uživatelsky příjemnější podobě, www.prague.eu/staromestskaradnice
„Rekonstrukce Staroměstské radnice je pro nás velmi náročné období. Jsme rádi, že vedení Novoměstské radnice nám i našim návštěvníkům usnadnilo situaci v době uzavření vyhlídkového ochozu. 18. prosince byla věž znovu otevřena a my jsme nadšení, že můžeme opět turistům představit jednu z nejkrásnějších pražských památek, teď dokonce po rekonstrukci ještě lepší a v perfektním stavu,“ říká statutární zástupce Prague City Tourism Petr Slepička. 
Rok 2017 byl také pro Novoměstskou radnici rokem revizí a rekonstrukcí, ale i přesto s velikým potěšením navázala spolupráci s radnicí Staroměstskou. „Sezona loňského roku pro nás byla novou zkušeností i důvodem k radosti. Přivítali jsme nesmírné množství návštěvníků, i v poměrně malém týmu jsme obstáli a našli jsme partnera, se kterým se nám velice dobře a hladce spolupracovalo. Už teď se těšíme na další podobné výzvy, které věříme, že budoucnost přinese," dodává ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.
Připravila Barbora Hrubá.

www.prague.eu/staromestskaradnice



Archiv
for kids