Menu

Novasol, dovolená ve vinicích jižního Burgenlandu

01. 05. 2018

Burgenland je nejvýchodnější rakouská spolková země a je ideální pro cyklistiku, pěší turistiku, jízdu na koni, plachtění nebo golf. Jižní Burgenland, to je malebná krajina jako stvořená k relaxaci ve vlahém podvečeru se sklenkou červeného vína a lahůdkami na dubovém stole. Původnost se tu spojuje se snad vším, po čem srdce touží. Od dovolené ve viničních domcích obklopeni vinicemi až po pětihvězdičkové wellness hotely. Zdejší obyvatelé jsou mimořádně pohostinní. Na jídelních lístcích můžete objevit to nejlepší z rakouské, chorvatské a maďarské kuchyně. Na vinařských usedlostech a ve vinotékách jste vítáni. V žádném případě byste neměli opomenout okoštovat legendární Uhudler, víno spjaté s identitou Jižního Burgenlandu.


S ředitelem českého zastoupení Novasolu Wolfgangem Qulitzem a ředitelem jihoburgenlnadského Tourismusverband Region Güssing Haraldem Popofsitsem se potkáváme v Německu v Drážďanech na prezentaci jihoburgenlandského vinařského regionu Güssing, v němž cestovní kancelář Novasol nabízí ubytování na vinicích v obytných částech malebných vinařských domků, jejichž spodní část tvoří vinný sklep.

Pane řediteli Popofsitsi, dnešní prezentace je určena prezentaci regionu Güssing na německém trhu. Cílí Burgenland Tourismus i na českou klientelu
Burgenland Tourismus, jehož jsme součástí, má tři regiony, avšak jižní Burgenland se nezřídka prezentuje samostatně. O turisty z Česka máme velký zájem. Manažer, který má na starosti český trh, sídlí v Eisenstadtu, které je hlavním centrem Burgenlandu. Dnešní večer je pořádán ve spolupráci s Novasolem, se kterým jsme navázali exkluzivní spolupráci. Je určen sítí jeho obchodních partnerů a zaměřen na rekreační pobyty ve viničních domcích. Služby Novasolu jsou čím dál oblíbenější i českými turisty. Zejména těmi, preferujícími ubytování v soukromí v rybářských a loveckých chatách, v chalupách, ale i v zámeckých rezidencích či na hausbótech a v neposlední řadě i ve vinicích ve vinařských domcích v jižním Burgenlandu. Českou klientelu našimi produkty oslovujeme i prostřednictvím českého zastoupení Österreich Werbung. Malebné jihoburgenlandské viničné domky s obytnými patry, obklopené vinicemi, jsou jako stvořené pro romantické pobyty a zároveň i jsou i jedinečným zázemím pro poznávání regionu Güssing, oplývajícího nejen skvělými víny a gastronomií, ale i termálními lázněmi a wellness komplexy. Součástí našich služeb je proto i půjčování bicyklů a elektrokol.

Dotkl jste se exkluzivní spolupráce s Novasolem. Proč zrovna s ním?
Viničné domky nabízíme již patnáct let, a žádná spolupráce nefungovala tak vynikajícím způsobem, jako s Novasolem. S nějakým takovým partnerem jsme chtěli dlouhodobě spolupracovat, a v tomto nám Novasol vyšel vstříc. Není to totiž pouze o tom, že nám do regionu nasměruje klienty. Novasol s námi spolupracuje i na tvorbě programových balíčků. Turisté tu tak rádi zůstávají po celý týden, což je pro místní podnikatele a mikroekonomiku regionu hodně přínosné.

www.novasol.cz
www.burgenland.info/cz/



Archiv