Menu

Milý Ježíšku, přála bych si trochu klidu

13. 12. 2018

K Vánocům si většina z nás přeje to, co si běžně dopřát nemůže. Když pomineme materiální věci, dost často se v našich „dopisech Ježíškovy“ objeví přání vyspat se o něco déle, mít zase chvilku jen pro sebe, relaxovat, vypnout, vymanit se ze stereotypu a každodenního stresu. Dá se toto přání vůbec vyplnit? Samozřejmě. Že na Ježíška nevěříte? Nevadí! Vezměte plnění snů do vlastních rukou. Dárkový voucher na pobyt v jednom z nejkrásnějších měst Česka může být během pár minut váš. Portál Hotely Mariánské Lázně pro vás vybral desítky hotelů různých kategorií, které poskytují vše, na co si vzpomenete, a které jsou připravené vás přijmout s otevřenou náručí…
Mariánské Lázně jsou součástí západočeského lázeňského trojúhelníku. Doslova a do písmene sedí na prameni, vlastně na více než stovce pramenů, které využívají pro léčbu různých onemocnění, nejčastěji k léčbě močového ústrojí. Lázeňství v Mariánských Lázních jde stále kupředu. Přestože město letos oslavilo 200 let od svého vyhlášení veřejným lázeňským místem, umí na 100 % uspokojit požadavky současných návštěvníků. Jet do lázní už neznamená jen třítýdenní pobyt s přísnou dietou, pravidelným pohybem a 3 litry vypitého pramene denně. Místní poskytovatelé služeb drží krok s dobou a klientům podle jejich požadavků nabízí rozmanité wellness, tedy cestu k souladu mysli, duše a těla.
Tak pro sebe či vaše blízké vyberte to pravé. Čeká na vás nepřeberné množství ubytování, ale také spousta pobytových balíčků či jednotlivých procedur: dlouhodobé pobyty pod dohledem lékaře, víkendové i vícedenní wellness jako stvořené pro dámskou jízdu i pro romantiku ve dvou, masáže, sauny, bazény, solné jeskyně, poznávací výlety do okolí, výtečná gastronomie vybraných restaurací. K tomu Zpívající fontána, parky, lesy všude kolem se vzduchem tak čistým, až se vám zamotá hlava. Zní to jako pohádka? Staňte se princeznou a nechte se hýčkat. Zavítejte na toto fantastické místo a dejte svému tělu i své mysli poznat něco běžně nevídaného. Nadělte si letos pod stromeček pobyt v Mariánských Lázních. Nebudete litovat.
Náš tip: Pokud chcete mít jistotu, že zvolíte z nabízených pobytů ten, který je nejlepší právě pro Vás, zkuste web marianske-lazne.info. Nabízí nejen přehlednou nabídku kvalitních a prověřených hotelů a pobytových balíčků, ale především bezplatný poradenský servis včetně možnosti zakoupení těchto balíčků formou vánočních dárkových voucherů. Ochotné slečny Vám online nebo telefonicky doporučí nejvhodnější hotel podle Vašich individuálních požadavků a zajistí nejlepší poměr ceny a výkonu. Jednotlivé hotely dobře znají a z nabídek vybírají také podle hodnocení a spokojenosti hostů. Obrátit se na ně můžete s důvěrou – firma působí na trhu od roku 2010 a je dnes největší online agenturou svého druhu se zaměřením na individuální klientelu. Obdarujte své blízké zážitkem v podobě odpočinku ve světoznámých lázních, kde si nejen tělo, ale i duši léčili takové osobnosti jako např. Franz Kafka, Ema Destinnová, Mark Twain, Friedrich Nietzsche, F.M.Dostojevskij, Thomas Alva Edison, F.Chopin, Johann Strauss, Sigmund Freud, a mnoho dalších.


O Mariánských Lázních
Mariánské Lázně, to jsou nádherné lázeňské parky, romantické kolonády a půvabné pavilony, příjemné kavárny a útulné hotely. Mariánské Lázně leží uprostřed překrásné a neporušené přírody chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Díky svému čistému prostředí mají statut tzv. klimatických lázní, tedy už jen pobyt na zdejším vzduchu je zdraví prospěšný. Město obdařené léčivými minerálními prameny a jedinečnou atmosférou, kterou si každý rok přijíždějí vychutnat tisíce návštěvníků. Místo, ve kterém se potkává historie s moderními způsoby, jak příjemně strávit dovolenou – lázeňským odpočinkem, ale také aktivně sportem, vycházkami nebo kulturním programem. Dominantou města je vedle lázeňských parků kolonáda se vznosnou litinovou konstrukcí a dřevěným kazetovým stropem. Nepřehlédnutelnou součástí lázeňské promenády je slavná Zpívající fontána, která každou lichou hodinu hraje jednu z mnoha slavných skladeb ze svého repertoáru. Ve večerních hodinách zážitek umocňuje efektní barevné nasvícení. Překrásnou přírodu Slavkovského lesa a okolí Mariánských Lázní lze nejlépe poznat při turistice, Nordic Walkingu nebo cyklistických vyjížďkách. Golfisté si mohou vychutnat hru na nejstarším hřišti u nás – osmnáctijamkovém hřišti Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, oceněném titulem britské královny Alžběty II. V zimní sezóně je město rájem pro lyžaře. V okolí města je upraveno přibližně - 60 km běžeckých stop a sjezdové tratě v areálu „Skiareál Mariánky“ dosahují délky 1600 metrů a nabízí terény několika stupňů obtížnosti. Ve městě a jeho okolí vyvěrá na sto minerálních pramenů s obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí. Jedná se o studené železnaté kyselky. K pitným kúrám se využívá zejména 6 hlavních pramenů: Křížový, Rudolfův, Karolinin, Lesní, Ambrožův a Ferdinandův. Díky své chemické rozmanitosti jsou vhodné k léčbě velkého spektra nemocí a nabízejí velice pestrou indikaci - léčbu onemocnění ledvin a močových cest, přes potíže dýchací, pohybového aparátu, zažívacího traktu, poruch metabolismu, gynekologická onemocnění včetně léčby neplodnosti, onkologická onemocnění, po léčbu kožních či nervových onemocnění. Základní léčebné postupy se skládají z pitné léčby a minerálních koupelí, suchých plynových koupelí a injekcí. Dále se využívají tzv. peloidy, neboli bahna a rašeliny podávané po ohřátí ve formě zábalů a obkladů.
Do Mariánek se dostanete velmi snadno, z Prahy cca 2 hodiny autem po dálnici D5 (Mariánské Lázně jsou vzdálené 28 km od Exitu 128). Městem prochází železniční koridor Norimberk-Cheb–Plzeň-Praha–Ostrava. Ze stanice Praha hlavní nádraží jezdí do Mariánských Lázní vlaky přibližně každé 2 hodiny a cesta Pendolinem (2x denně) trvá jen něco přes 2 hodiny.
Připravil Ondřej Hampl.

https://marianske-lazne.info/cz/ 



Archiv