Menu

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018

28. 01. 2018

V rámci Mezinárodního mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti soutěžili budoucí profesionální kuchaři, cukráři, číšníci, baristé a barmani z devětatřiceti středních škol a odborných učilišť Česka, Itálie Rakouska a Slovenska. Jejich letošní klání proběhlo v novém formátu. Gastro Junior Brno – Bidfood Cup se rozšířil ze tří na pět kategorií a program prodloužil na čtyři dny. Nové uspořádání se dvěma diváckými podii ještě víc otevřelo mezinárodní mistrovství republiky veřejnosti, která sledovala výkony přibližně stovky finalistů komentované Markétou Hrubešovou.

V kategorii kuchař
loňské vítězství obhájil Vojtěch Petržela z Hotelové školy, Vyšší odborné školy hotelnictví a turismu a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady. Na druhém místě skončil Jan Žídek ze Střední školy gastronomie a služeb, Liberec a na třetím loňský stříbrný medailista Josef Stružík ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.
V kategorii cukrář 
první místo získal Vladyslav Rjasnyj ze Střední školy gastronomické a hotelové, Praha 4-Braník, druhé místo vybojovala loňská vítězka Botakoz Ajpkaljeva ze Střední školy obchodu, řemesel a služeb a Základní školy, Ústí nad Labem, třetí, stejně jako loni, Tereza Nováková ze Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka.



 
V kategorii číšník – servírka
zvítězila Eliška Syrůčková ze Střední školy Brno, Charbulova. Druhé místo obsadil Dominik Šafr z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim a třetí Dominika Hoffmannová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.


 

 


V kategorii barista,

která poměřovala umění přípravy kávy, zvítězila Veronika Šnajdrová ze Střední školy gastronomie a farmářství Jeseník, druhý byl Ondřej Kaňka ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Polička a třetí Nicola Carajiová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.







V kategorii barman

se vítězem stal Michael Šebela z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim. Druhá byla Markéta Grimmová z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm a třetí Eliška Pivoňková ze Střední školy hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, Praha-Klánovice.







Nejúspěšnější školou

v součtu výsledků všech kategorií byla vyhlášena Hotelová škola, Vyšší odborné škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady. Za ní skončily Soukromá hotelová škola Bukaschool, Most a Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička. Zároveň byly předány certifikáty sedmi dalším školám, které splnily požadavky k získání certifikace podle kritérií World Association of Chefs' Societies (WACS) a do Síně slávy Gastro Junior Brno byl uveden Miloš Látal ze společnosti Sahm Gastro.

Miroslav Kubec,

prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentální ředitel Světové asociace kuchařů WACS o tétu události řekl: „Gastro Junior Brno – Bidfood Cup je největší a nejkrásnější gastronomická soutěž, která se v současnosti v Česku pořádá. Tento čtyřdenní maraton přinesl kouzelné a krásné chvíle. Věřím, že se nám v příštím pětadvacátém ročníku podaří další nové kroky vpřed, tak jako letos, kdy jsme Mezinárodní mistrovství Česka zpřístupnili široké veřejnosti a představili mladou budoucnost české gastronomie návštěvníkům veletrhů Go a Regiontour.“

www.akc.cz
www.cbanet.cz
www.asciscr.cz
www.bvv.cz/gastro-junior-brno



Archiv