Menu

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

24. 08. 2018

1_prez

Prezident České republiky Miloš Zeman, spolu s dalšími osobnostmi, zahájil 23. srpna 2018 na českobudějovickém výstavišti pětačtyřicátý ročník mezinárodního agrosalónu Země živitelka s podtitulem „100 let českého zemědělství“. Rybí polévku pro něj uvařil držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, vysokoškolský pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý. Eduard Levý je mimo jiné autorem úspěšné knihy Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty, jejíž vydání avizovalo vydání letošního novoročního vydání Časopisu pro podporu obchodu a cestovního ruchu Všudybyl.

2_ryba

Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly lehce dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. S panem Levým jsem se potkal na stánku Ryba na talíř Zařízení služeb ministerstva zemědělství. Jeho kuchařka je momentálně vyprodána, avšak už se chystá její dotisk.

www.zemezivitelka.cz
www.rybanatalir.cz
www.zsmze.cz


Nepřehlédněte


Z domova

V Bechyni je rozhodně nejlíp

Na Bechyni jsem stále vzpomínal, protože se mi tady líbilo, žila tu moje maminka a příbuzenstvo. Jezdit zpátky jsem ale mohl teprve poté, co jsem získal švýcarské...

04. 08. 2017

číst dál


Z domova

Praha bude slavit Mezinárodní den flamenka

Día del Flamenco, Den flamenka, to je 16. listopad, kdy bylo v roce 2010 flamenco zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Česká republika se připojí...

18. 09. 2017

číst dál


Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar