Menu

Lednové tipy z Klášterů Český Krumlov

11. 01. 2018

Lednový program v Klášterech Český Krumlov nabízí hned několik příležitostí nahlédnout do života našich předků a zároveň procvičit zručnost, naplno rozvinout kreativitu.
Masopustní tvoření pro malé i velké v sobotu 20. ledna od 11 do 18 hodin ve Velkém sále a Seminární místnosti zve na výrobu vlastní masopustní masky. Nejenže se náležitě vybavíte do rozverného masopustního průvodu, ale také se dozvíte mnoho zajímavého o této tradici. V rámci tvoření budou připraveny i další výrobky pro šikovné ruce a ručičky. Až do konce března je v historických prostorech středověkých klášterů k vidění filmová výstava Anděl Páně 2, poodkrývající zákulisí příprav i samotného natáčení. Vždy v sobotu od 10 do 18 hodin se výstava Anděl Páně 2 rozšíří na Klášterní dvůr formou malého dobového trhu „jako z pohádky“. Připraven bude klášterní štrůdl, jablečný svařák a horké párky.  
V novém roce se v Řemeslné uličce u Klášterního dvora opět otevřou oblíbené řemeslné dílny s praktickými ukázkami dovedností hrnčíře, brašnáře, sedláře, knihaře, kováře, pekařky, valchářky, sklářky a dalších. Přímo na místě můžete stvořit vlastní řemeslný výrobek nebo zakoupit hotové mistrovské kousky. Lednový harmonogram řemeslných dílen zde: http://klasteryck.cz/14232-lednovy-harmonogram-remeslnych-dilen/
Připravila Simona Andělová.

www.klasteryck.cz



Archiv
for kids