Menu

Kuchaři v zimě nespí

28. 02. 2018

Zatímco restaurace ve městech odpočívají po boomu okolo konce roku, na horách to vře. Hotely, penziony i horské boudy praskají ve švech. Podívejme se, kterak pobyt na horách zpestřují hostům kuchaři v restauracích certifikovaných značkou Czech Specials.
Efektní relax nabízí hotel Port u Máchova jezera. Na jeho hadině si můžete zabruslit, nebo bruslaře oknem restaurace pozorovat a přitom si pochutnávat na krůtím steaku z chovu v nedalekém Brništi, grilovaným v medu, s lněným semínkem a feferonkou, podávaným na černé čočce.
Trhákem v hotelu Miura je menu Michala Götha Chuť Beskyd. Převážně z lokálních surovin chystá s nadšením nevšední kreace. Na kyselici „deLuxe“ s mufinem ze zelí, a špekem hned tak nezapomenete.
Pavel Václavík v hotelu Lanterna často vítá ve své kuchyni opravdová esa. Třeba při lednových medvědích hodech v podání otce a syna Sapíkových. Host si tu nad dušenými medvědími závitky s domácími máslovými noky připadal jako v labužnickém ráji. Stejně, jako když zvolí daňčí svíčkovou, fava fazole, lišky, bramborové krokety s mandlemi z repertoáru Vávlavíkova.
Stálicí programu hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou jsou Gastronomické dny Jiřího Švestky. Při posledním ročníku se líbilo prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem.
Kulaťák v pražských Dejvicích nabízí českou tradici, včetně plzeňského piva a klasiky naší kuchyně. Zajímavě pojednaná jsou grilovaná filátka ze štiky, bylinkové špagety, topinamburové pyré, černý kořen, dýně, kaviár a kerblíková omáčka.
Je na bíle dni, že i zima se dá prožít s báječnými kulinářskými večery, nabízejícími vykrouženou, oku i patru lahodící nabídku.
Připravil Milan Ballík.

www.czechspecials.cz
www.miura.cz
www.lanterna.cz
www.hotelhorizont.cz
www.hotelport.cz
www.kulatak.cz



Související články


Mice Z domova

Výstava exotických orchidejí v Botanické zahradě Praha

Za účasti velvyslanců Filipín, Indonésie, Malajsie, Thajska a Vietnamu proběhlo 1. března 2018 slavnostní zahájení očekávané výstavy...

17. 03. 2018

číst dál


Z domova

Via ferrata: adrenalinová ochutnávka na Vodní bráně

Díky kombinaci adrenalinu a bezpečnosti tento původně alpský sport prožívá velký boom. Jeho ctitelé si přijdou na své i v Libereckém...

13. 08. 2019

číst dál


Archiv