Menu

Kuchař roku 2017/2018

21. 10. 2017

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký, šéfkuchař, Compass Group Czech Republic s.r.o. Druhé místo obsadil Patrik Bečvář, executive chef, Francouzská restaurace v Obecním domě. Třetí místo získal David Král, sous chef, Aureole Fushion restaurant & lounge.
V šesti studiích se během dopoledne a odpoledne utkalo dvanáct finalistů. Každý ze soutěžících připravil podle svého originálního receptu 4 porce soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro předkrm - pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika kýta ořech bez kosti a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy komise, kterou zastal pan Vladislav Stuparič a z dalších komisařů, jimiž byl Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.

www.akc.cz

 

 



Nepřehlédněte


Lázeňství

Lázně Luhačovice pomáhají dětem od 1,5 roku

Uvažovali jste už o lázeňské léčbě svého dítěte? Plně ji hradí zdravotní pojišťovny. Každý rodič by udělal pro zlepšení zdravotního stavu svého dítě...

18. 10. 2017

číst dál


Ze světa

Severovýchod Slovenska láka turistov

Oblastná organizácia cestovného ruchu „ŠARIŠ“ – Bardejov zaznamenala za prvý polrok 2017 zvýšenie počtu turistov oproti rovnakému obdobiu minulých rokov.

26. 09. 2017

číst dál