Menu

Hotel Solisko na Štrbském Plese je ideální na rodinný pobyt

15. 03. 2018

Nastupující jaro je ideální pro pobyt na Štrbském Plese. Nejenže si vychutnáte jarní lyžování za snížené ceny, ale pokud jste alergik, tak se vyhnete i nástupu kvetení agresivních jarních rostlin, které právě tehdy nasazují v nížinách ke svému bujení. Nezanedbatelný je i čistý vzduch bez smogu, prachu a sazí, jaký v nížinách nebude k dispozici ještě dlouho. Jarní opalování vám při správném použití ochranných krémů zajistí vitamín D a vytoužené zbarvení pokožky. Navíc při pobytu ve vyhledávaném rodinném čtyřhvězdičkovém Hotelu Solisko si vychutnáte speciality zdejší kuchyně Al Lago s tradiční italskou kuchyní, doplněnou o slovenské speciality.
Manažerka Hotelu Solisko Katarína Kaňová říká: „Těšíme se na všechny hosty, včetně alergiků. Naše pokoje se dají vzájemně propojit na takzvané rodinné, ve kterých je prostor pro samostatnost dětí, ale i soukromí rodičů. V hotelové restauraci Al Lago si dokáže vybrat každý, dokonce i děti, které mají jinak problémy s restaurační stravou. Nabízíme návštěvníkům tradiční italskou kuchyni, doplněnou o slovenské speciality. V nabídce máme i pravou italskou pizzu, používáme na ni pouze italskou mouku a originální čerstvé přísady. Jídelní lístek obsahuje i širokou nabídku jídel vhodných pro celiaky. Pokud jsou hosté alergičtí na nějaké potraviny, musí nás včas upozornit a my se pak snažíme připravit jim jídla bez příslušných alergenů. K dispozici máme i dětskou místnost, která je přímo připojena k restauraci. Zatímco si děti hrají, rodiče se mohou v klidu najíst.“
V současnosti do konce března 2018 nabízí Hotel Solisko ještě i akční zážitkové pobyty s benefity za zvýhodněné ceny. Mezi zážitkové pobyty patří Lyžovačka na Štrbském Plese, Rodinná lyžovačka a odpočinek, Relax a Reset (platí do 28. 3. 2018), ale i pobyty jako Svatební den a Dárkové pobyty na míru – které platí celoročně a náplň pobytu je podle přání návštěvníků. Kromě toho se v hotelu mohou konat i firemní akce. Zajímavostí je BOOTCAMP Slovakia u Štrbského plesa (balíček do 15 osob), který nabízí pořádný sportovní zážitek ve formě „team building HARD“ přímo na břehu Štrbského plesa – je to funkční trénink s konceptem armády USA a pod dohledem zkušených trenérů. U všech typů těchto akčních pobytů mají hosté do konce března k dispozici lyžování, běžkování, sáňkování a odpočinek přímo u Štrbského plesa. Lyžařská sezóna zde obvykle trvá do Velikonoc. Hotel při zážitkových pobytech celoročně poskytuje ubytování ve standardních pokojích, snídaně formou bufetového stolu, večeře formou 4chodového menu, vstup do hotelové Wellness zóny, 30 minutovou masáž dle výběru na osobu, WiFi internetové připojení, parkování na hotelovém parkovišti. V sezóně i možnost zakoupení ski pasu se slevou a bezplatný ski bus až k vlekům. U lyžování na Štrbském Plese je cena za pobyt pro 2 osoby 390 eur. Rodinná lyžovačka a odpočinek znamená, že i s dětmi si můžete odpočinout a užít si lyžování na Štrbském plese. Cena za noc pro 2 dospělé osoby a 2 děti je 195 eur, nabídku je možné využít v termínu do 28. 3. 2018. Ubytování v rodinných pokojích pro 4 osoby je na minimálně 3 noci. Kromě běžných benefitů platících pro všechny zážitkové pobyty je zde navíc 15% sleva na výběr menu alá carte restaurace Al Lago, animace pro děti v dětském koutku hotelu, možnost zakoupení skipasů pro celou rodinu se slevou. Pro děti hotel zajistí vše potřebné k lyžování – instruktora, výstroj, odvoz, stravu a dohled, dokud rodiče lyžují (za doplatek). Relax a Reset má akční cenu za noc pro 2 osoby 145 eur. Kromě vyjmenovaných benefitů pro akce zahrnuje Welcome drink na uvítanou, 15% slevu na výběr ala carte restaurace Al Lago a soukromou vířivku s občerstvením.

Rodinný Hotel Solisko
je situován přímo na břehu Štrbského Plesa, v nadmořské výšce 1400 metrů. Vznikl po rekonstrukci před několika lety v bývalém léčebném domě Solisko. Mohou se v něm ubytovat všichni, ale ideální je pro rodiny s dětmi, i tělesně postižené. Vyhledávají ho alergické děti, i dospělí alergici během celého roku. Nejlépe však tehdy, když u nich doma kvetou rostliny, na které jsou citliví. Svěží vysokohorský vzduch má správnou vlhkost, je obohacen kyslíkem a silicemi jehličnanů. Hosté mají možnost sjezdového lyžování na Solisku i během časného jara. Jarní lyžování trvá zhruba do Velikonoc. Na Štrbském Plese je k dispozici dva a půl kilometrový běžecký okruh, dokud se nerozpustí sníh. Sjezdovka je od hotelu vzdálena několik stovek metrů. Obecně je také prodloužená zima na Štrbském Plese pro rodiče s dětmi velmi atraktivní a to i pro jistotu sněhu na lyžování, sáňkování, či stavění sněhuláků.
„Hotel má vlastní skibus pro bezplatný odvoz klientů přímo k nástupišti lanovek a zpět. Ocení to hlavně klienti s malými dětmi, kdy po zavolání mobilním telefonem pro ně do 5-10 minut přijede mikrobus přímo pod svah Soliska. Kdo zažil, jaké to je, když je dítě mokré, unavené, hladové, a už má všeho dost, ten si neumí vynachválit rychlou dopravu na zavolání do pohodlí a tepla hotelového pokoje se zázemím. Navíc ubytovaní mají se slevou skipas platný v celých Vysokých Tatrách. Lyžařská střediska Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso přinášejí lyžařům kvalitní lyžování celkem až na 24 km sjezdových tratí. Děti mohou naučit správně lyžovat profesionální instruktoři lyžařských škol. Na Štrbském Plese můžete využít služby půjčoven lyží, snowboardů, ski – servisů, jakož i lyžařských škol pro začátečníky,“ konstatuje Katarína Kaňová.
Výhledy na zasněžené tatranské vrcholy lákají turisty i v zimě a na jaře. Zpřístupněno je několik turistických stezek ke 12 vysokohorským chatám. Na oblíbený Hrebienok, Solisko, Skalnaté pleso a Lomnický štít turisty pohodlně vyvezou lanovky. Pro túru po zasněžené stezce je ze Štrbského Plesa vhodný Vodopád Skok v Mlynické dolině. Napájí ho potok Mlynica, který padá z výšky 100 m. Délka samotného vodopádu je 25 m a je to nejvodnatější vodopád Vysokých Tater. Nejdelším vodopádem Vysokých Tater je Kmeťov vodopád, s délkou 80 m, který se nachází v dolině Nefcerka. Doba na túry je vhodná prakticky po celý rok – s výjimkou nepříznivého počasí. Dovolenou zpestří i pobyt v aquaparku. Na výběr je 25 km Aquacity Poprad, nebo 48 km vzdálená Tatralandia u Liptovského Mikuláše.
Připravil Štefan Kuča.

www.hotelsolisko.sk



Archiv
for kids