Menu

Historický víkend a Mezinárodní folklorní festival v Plzni

29. 05. 2018

S teplými, slunečnými dny přibývá akcí, kam se můžete vydat za zábavou a aktivním vyžitím pod širým nebem. Spoustu zážitků nabídne druhý víkend v červnu Plzeň – od 8. do 10. června ji zaplní Historický víkend s bohatým programem a od 6. do 10. června město roztančí a rozezpívá Mezinárodní folklorní festival CIOFF.
vel__vikend_2

Historický víkend je jedinečnou příležitostí nahlédnout do života našich předků. Program bude mít v rukou kronikář, který byl s kouzelnou Kronikou Plzně nedávno objeven v podzemí města. Vždy, když se kronikář do knihy začte, historická událost se přenese do současnosti. Na náměstí Republiky se tak stane celkem pětkrát – v pátek ve 20:30 hodin, v sobotu v 11, 15 a 22 hodin a v neděli ve 14 hodin. Na počest 100. výročí založení Československa bude součástí každého vstupu krátká exkurze do časů první republiky.
Na hlavní scéně se odehraje prvorepublikový průvod a módní přehlídka, rekonstrukce atentátu na arcivévodu Františka Ferdinanda d´Este, večerní "vejšlap“ strašidel nebo ohňostroj. Začne tu také pohádková cesta, na kterou se můžete vydat v sobotu a v neděli. Během všech tří dnů bude otevřena tradiční interaktivní scéna v Proluce v Křižíkových sadech plná kejklířů, akrobatů, pohádek a her. V Mlýnské strouze vstoupíte do doby husitské a poznáte, jak se v té době žilo, včetně husitského výcviku, oblékání do brnění, středověkého tance nebo šermu.
Součástí programu Historického víkendu na náměstí Republiky budou vystoupení prvotřídních českých i zahraničních folklorních souborů – hostů Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF. Dětské i dospělé soubory z Plzně, z Boršic, Frýdku-Místku, Uherského Hradiště a také z Bulharska, Indie, Polska, Slovenska a Španělska se představí v prostoru U Branky ve Smetanových sadech. Hlavní vystoupení uvidíte v pátek od 18, v sobotu od 15 a v neděli od 11 hodin. V sobotu ve 14 hodin historickým centrem Plzně projde krojovaný průvod. Chybět nebude tradiční staročeský jarmark s ukázkou lidových řemesel ani oblíbené taneční workshopy.
Program Historického víkendu http://www.nadace700.cz/data/program_2018.pdf
Program festivalu http://www.mffplzen.eu/czech/mffplzen_program.php  
Připravila Michaela Rozšafná.

https://akce.plzen.eu/2018_plzen-2018
www.visitplzen.eu
 

 



Archiv
for kids