Menu

Gastronomické koncepty Miroslava Kubece

22. 10. 2017

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentálním ředitelem World Association of Chefs Societies (Světové asociace kuchařských organizací) pro centrální Evropu Miroslavem Kubecem se potkáváme při zahájení veletrhů For Interior a For Gastro & Hotel na výstavišti v Praze-Letňanech se ve dnech 5. října 2017.
Mirku, prezidentování tě neživí, co tedy?
V současné době dělám ředitele gastronomických provozů investiční společnosti TRILOAD Invest. Starám se třeba o stravování v připravovaných Alzheimer centrech zabezpečované nejen pro jejich klienty, ale i pro rodinné příslušníky klientů, kteří za nimi přijíždějí na návštěvu. K tomu máme wellness hotely. Momentálně pracuji na dvou gastronomických konceptech. Jedním by měla být česká tradiční restaurace založená na českých místních surovinách. Moderně připravovaná, ale z takových těch babičkovských, maminkovských receptů. Druhým je český food cord, kam host přijde, obchází různé stánky a vybírá si jídla. Jedním z těch jídel třeba může být na minutku před ním připravované na stationu klasické české knedlíky s vajíčkem a se šunkou od kosti nebo zamíchaná kachna s přílohou, kterou si vybere. Ať už je to bramborový nebo houskový knedlík, strapačky, špenát nebo zelí. Tak takovou vizí se momentálně zabývám.
-JK-

www.triload.cz



Související články


Rozhovory Gastro Hotelnictví

Rekordně úspěšný Česko-slovenský husí pochod.

Na to, čím se Česko-slovenský husí pochod letos liší od předešlých, jsme se ptali výkonného ředitele SIVEK HOTELS Viliama Siveka...

25. 11. 2020

číst dál


Ze světa Gastro

Česko má koktejlového mistra světa

Se zlatou medailí a mistrem světa se z Dánska vrátila výprava členů České barmanské asociace, kteří se zúčastnili kongresu a...

01. 11. 2017

číst dál


Archiv