Menu

Gastronomické koncepty Miroslava Kubece

22. 10. 2017

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentálním ředitelem World Association of Chefs Societies (Světové asociace kuchařských organizací) pro centrální Evropu Miroslavem Kubecem se potkáváme při zahájení veletrhů For Interior a For Gastro & Hotel na výstavišti v Praze-Letňanech se ve dnech 5. října 2017.
Mirku, prezidentování tě neživí, co tedy?
V současné době dělám ředitele gastronomických provozů investiční společnosti TRILOAD Invest. Starám se třeba o stravování v připravovaných Alzheimer centrech zabezpečované nejen pro jejich klienty, ale i pro rodinné příslušníky klientů, kteří za nimi přijíždějí na návštěvu. K tomu máme wellness hotely. Momentálně pracuji na dvou gastronomických konceptech. Jedním by měla být česká tradiční restaurace založená na českých místních surovinách. Moderně připravovaná, ale z takových těch babičkovských, maminkovských receptů. Druhým je český food cord, kam host přijde, obchází různé stánky a vybírá si jídla. Jedním z těch jídel třeba může být na minutku před ním připravované na stationu klasické české knedlíky s vajíčkem a se šunkou od kosti nebo zamíchaná kachna s přílohou, kterou si vybere. Ať už je to bramborový nebo houskový knedlík, strapačky, špenát nebo zelí. Tak takovou vizí se momentálně zabývám.
-JK-

www.triload.cz



Související články


Gastro Mice Vzdělávání

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018

V rámci Mezinárodního mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti soutěžili...

28. 01. 2018

číst dál


Gastro

V pivovaru Plzeňský Prazdroj pořádají první Zabijačku, jak se patří

Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro...

12. 01. 2018

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar