Menu

Duha v Mirakulu

25. 07. 2018



Dvě sotva se batolící drobounké holčičky v oranžových tričkách, tři osmiletí pihatí rošťáci v modrém a dva důstojní obrýlení pánové ve fialovém. Ne, nebojte se, nešálí vás zrak. Tak anebo nějak podobně to totiž bude vypadat 18. srpna v Parku Mirakulum, kde se bude už popáté konat Den rekordů
„Náš Den rekordů je vždy zároveň dnem, kdy se v parku setkávají dvojčata a vícerčata. Právě s nimi jsou totiž naše rekordy spojené. Loni jsme například vytvořili nejdelší mašinku z vícerčat, celkem se do ní zapojilo 167 lidí,“ říká Jiří Antoš, majitel Parku Mirakulum, a zve na akci pořádanou ve spolupráci s Rodinným centrem Milovice všechny, kdo se narodili v páru, ve trojici, ve čtveřici.
Letos se v Mirakulu pokusí vylepšit rekord v počtu rodičů s dítětem v šátku či nosítku na jednom místě. Jsou totiž jeho hrdým držitelem z roku 2016, kdy se ve zdejším amfiteátru sešlo 457 maminek a tatínků s dětmi na břiše. A ačkoli je Mirakulum určeno hlavně dětem, rádi tu 18. srpna přivítají i ty, jejichž rok narození nezačíná dvojkou, ale jedničkou. „Těšíme se, že k nám opět zavítají i dvojčata a vícerčata, která už jsou rodiči či dokonce prarodiči,“ zve k návštěvě Jiří Antoš a připomíná, že pravidelnými účastníky srpnového Dne vícerčat jsou třeba dvě dámy, které již dávno oslavily padesátku.
Letošním hlavním rekordem bude lidská duha z vícerčat. „Právě proto bychom chtěli vícerčata požádat, aby přišla v barevných tričkách. Děti do jednoho roku by měly mít trička červená, děti od jednoho do dvou let oranžová, ta mezi druhým a třetím rokem žlutá a tak dále. Všichni společně pak v našem amfiteátru v jednu hodinu odpoledne složíme duhu,“ popisuje Jiří Antoš.
Vícerčata, která se předem zaregistrují a zapojí se do pokusu o rekord (registrace předem je nutná!), budou mít vstup do parku zdarma stejně jako „klokaní“ páry, tedy rodič s dítětem na břiše (v šátku či nosítku). Dva členové jejich doprovodu pak zaplatí za celý den každý jen 140 korun. Registrovat se můžete už nyní prostřednictvím formuláře na webu www.mirakulum.cz  nebo e-mailem na skoly@mirakulum.cz.
Park ale bude samozřejmě otevřený i všem ostatním návštěvníkům, kteří zaplatí běžné vstupné. Těšit se mohou nejen na rekordy, ale i na další program, třeba na Spejbla a Hurvínka či na unikátní hudebně-taneční představení Dog Dancing tedy tanec pejsků. Kromě Vodního světa, Lanového parku, dřevěného hradu s osmi věžemi či všech dalších lákadel, které Mirakulum nabízí, bude jezdit také úzkokolejná mašinka a v provozu bude rovněž nedaleký tankodrom.

Jakou barvu trička by si měla obléci vícerčata, jež se budou chtít zapojit do pokusu o rekord
Děti 1 – 12 měsíců: červené triko
Děti 13 – 24 měsíců: oranžové triko
Děti 25 – 36 měsíců: žluté triko
Děti  3 – 5 let: zelené triko
Děti  6 – 8 let: modré triko

Rekordy vytvořené v minulých letech v Parku Mirakulum:
19. srpna 2017 dokázalo 198 návštěvníků pod vedením bubeníka Tokhiho a Groove army po dobu 3:45 minut vybubnovat společně skladbu We Will Rock You metodou „body percussion“ (bubnování na své vlastní tělo).
Ve stejný den se podařilo zformovat mašinku čítající 167 vícerčat, která se poté prošla po ploše amfiteátru.
Od srpna 2016 je Park také držitelem rekordu Nejvíce trojčat na jednom místě. V jednu chvíli se zde sešlo šestero trojčat, celkem tedy 18 dětí pocházejících z trojčat.
V roce 2016 zahrálo 586 návštěvníků pod vedením bubeníka Tokhiho a Groove army tradiční africkou skladbu zvanou Moribayassa. Zúčastnění hráli na 338 bubnů a další stovky boomwhackerů (ozvučné trubky různých délek a zvuků).
V témže roce se v mirakulovském amfiteátru sešlo 457 rodičů, jež nesli své dítě v nosícím šátku nebo ergonomickém nosítku upevněném na svém těle.

Park Mirakulum
se rozkládá na více než deseti hektarech. Areál není určen pouze dětem, jeho předností je, že nabízí zábavu celé rodině. Předloni se rozrostl například o monumentální Lesní město, loni se otevřela vesnička a osmá věž, které svým pojetím nemá jinde v Evropě obdobu.  
Připravila Dana Samková, foto archiv Mirakulum.

www.mirakulum.cz

www.facebook.com/ParkMirakulum



Nepřehlédněte


Doprava

Být respektovanou zemí střední Evropy

Českým drahám roste počet pasažérů. Za prvních devět měsíců letošního roku to bylo meziročně přes dva miliony. A nejen v dálkové dopravě, ale i v...

24. 10. 2017

číst dál


Lázeňství

Lázně Luhačovice pomáhají dětem od 1,5 roku

Uvažovali jste už o lázeňské léčbě svého dítěte? Plně ji hradí zdravotní pojišťovny. Každý rodič by udělal pro zlepšení zdravotního stavu svého dítě...

18. 10. 2017

číst dál


Archiv