Menu

Dominikánská republika nabízí vše, o čem sníte

04. 09. 2018

1_dom

Dominikánská republika,
země bílých písečných pláží, koloniálních památek, národních parků a přátelských obyvatel, je díky své kulturní a přírodní rozmanitosti jednou z nejoblíbenějších dovolenkových destinací na světě.

Přemýšlíte nad dovolenou?
Léto pokračuje a je třeba si ho užít na maximum, ať už k tomu zvolíte odpočinek, procházky, plavání či se vrhnete do vln na rajských plážích, budete si užívat pohodlí v nejlepších resortech a golfových hřištích Karibiku, odpojíte se od reality v srdci přírody, obklopeni nádhernými horami, řekami a vodopády, vydáte se poznat národní parky či odkaz koloniální historie. Dominikánská republika. Nabízí vše, o čem sníte.

cayo_arena

Santo Domingo
je největším městem Karibiku, kosmopolitním a multikulturním centrem a zároveň útulným a pohostinným přístavem. 

Santo Domingo de fiesta
Ukázka dominikánského folklóru s tradiční hudbou a tancem, která se koná pod širým nebem a potěší široké publikum.

Maraton a půlmaraton Santo Domingo
Historicky první maraton v Santo Domingu nabídne svým účastníkům zajímavou trasu, která je provede po jeho hlavních památkách i nejkrásnějších zákoutích.

Santo Domingo Spirits Fest
Třídenní oslava destilátů a piva, na které předvede své inovativní myšlení a postupy Julie Reiner, jedna z nejlepších barmanek Spojených Států.

La Romana,
známá pro svá prvotřídní golfová hřiště, nádherné pláže, potápění a ojedinělé turistické komplexy, je jednou z nejnavštěvovanějších oblastí země.

Bayahibe 10 km
Trasa běžeckého závodu vedoucí po asfaltu, lesem a po pláži nabídne dechberoucí pohledy na Karibské moře a přiblíží účastníkům kulturu tradiční rybářské vesnice i krásy okolní přírody.

Noční golf
Sobotní večery můžete od nynějška trávit netradičně, a to hraním nočního golfu v Casa de Campo. Na green Vám budou svítit nejen hvězdy, ale i pestrobarevné LED míčky. Atmosféru doplní hudba, dobré pití, grilování a zábavný program.

Punta Cana
Místo, kde se stýká Atlantský oceán s Karibským mořem, kde naleznete nekonečné pláže s kokosovými palmami, bílým pískem a průzračně čistou vodou; 11 úžasných golfových hřišť a resorty, které svou nabídkou uspokojí každého.

DR Golf Travel Exchange
Představí komplexní nabídku a výhody Dominikánské republiky jakožto destinace golfového cestovního ruchu. Na akci se setkají zástupci mezinárodních hotelových řetězců, cestovních kanceláří a agentur a přítomní budou i novináři z řad odborného tisku. 

Tropical Fest
Jeden festival a čtyři fantastické tematické párty, na nichž vystoupí Meneo, Fran Ares, Moree MK, Yulian, Luk Follin.

Puerto Plata
Je jedním z 10 nejlepších míst světa k provozování vodních sportů na úžasných plážích, či hraní golfu na hřištích mezinárodní úrovně. Navíc nabízí výbornou gastronomii a čilý noční život.

Puerto Plata 10 km
Trasa běžeckého závodu vedoucí po oceánské promenádě a hlavních ulicích historického centra nabízí účastníkům možnost poznat tato jinak dobře známá místa z nevšedního úhlu pohledu.

Samaná,
přírodní poklad, v němž je stále co objevovat; je nespoutaný a plný zeleně, hor, zurčících vodopádů, ale i klidných zátok a zálivů. Samaná je známá svými plážemi, které nabízí ideální podmínky k bodyboardingu, procházkám či pozorování velryb. 

Parque Nacional Manglares del Bajo Yuna
V chráněné oblasti národního parku v zátoce Samaná naleznete nejrozsáhlejší a nejlépe zachovaný mangrovový porost v celé zemi, rozlehlý močál a ústí řek Yuna a Barracote.

Barahona
Vzdálený západ Dominikánské republiky, zvláštní místo charakteristické svými přírodními scenériemi, biodiversitou, hlubokými lesy, místy nabízejícími dobré podmínky k pozorování ptactva i plážemi vhodnými k surfingu.

Xterra Barahona 2018
Účastníci závodu změří své síly v jízdě na horském kole, běhu a plavání; na stezkách, plážích i v moři; vždy obklopeni panenskou přírodou.

Jarabacoa,
často nazývaná také jako město věčného jara, se nachází ve výšce 529 m. n. m. a nabízí panoramatické výhledy, příjemné teploty a klid. Je ideální základnou pro vyznavače adrenalinových sportů a milovníky přírody. Kromě výborných podmínek pro tyto aktivity Vás osloví svou pohostinností na velkých rančích i v malých restauracích, které jsou navíc velmi dobře cenově dostupné. Vyzkoušet zde můžete ten nejlepší rafting v Karibiku, canyoning, slaňování, paragliding, či usednout do sedla a vyrazit na vyjížďku na koni či na horském kole, nebo se vydat po svých na horskou túru. Právě Jarabacoa je výchozím bodem pro trek na Pico Duarte, nejvyšší horu Karibiku. 

Pod hladinou moře
Příjemné teploty vody v Dominikánské republice, které se pohybují od 25 do 29°C, umožňují užívat si šnorchlování a potápění během celého roku s velmi dobrou viditelností. Pod hladinou moře na Vás čekají korálové útesy, kaňony, přírodní i umělé stěny, jeskyně i vraky potopených lodí, některých z 16. století. K potápění doporučujeme provincie Puerto Plata, Espaillat a María Trinidad Sánchez, Samaná, na severním pobřeží; a Boca Chica, Juan Dolio a La Romana, na jižním. Od ledna do března je na severu možné pozorovat velryby hrbaté (keporkaky).
Připravil Národní turistický úřad Dominikánské republiky.

www.godominicanrepublic.cz



Archiv
for kids