Menu

Byliny nejen v naší kuchyni

23. 11. 2018

15. 11. 2018 se v prostorách školy SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. uskutečnil v rámci dne otevřených dveří maturitní projekt Byliny nejen v naší kuchyni. Projekt byl rozdělen do tří částí. Během první teoretické části se návštěvníci mohli dozvědět něco o historii bylin, jejich sběru, sušení a následném zpracování. Dále byly blíže představeny některé významné byliny a jejich využití v kuchyni, kosmetice či lékařství.

dlouh

Ve druhé části měla odbornou přednášku paní Mgr. Kateřina Čapská. Paní Čapská vystudovala farmaceutickou fakultu v Brně a podala velmi zajímavý výklad o farmaceutických produktech, které se vyskytují na trhu, produktech bylinných a souvislostmi mezi nimi. Následně paní Mgr. Čapská odpovídala na dotazy z dotazníkového šetření, které se uskutečnilo před samotnou realizací projektu. Poslední praktická část probíhala formou workshopu. Účastníci si za asistence děvčat, která realizovala maturitní projekt, mohli vyrobit vlastní koupelové soli a bylinné čaje. V průběhu celé akce měli hosté možnost ochutnat a vyzkoušet množství domácích bylinných produktů. Velký úspěch měly likéry a sirupy, které studentky samostatně vyráběly. Nakonec si všichni návštěvníci odnesli malý dárek v podobě růžové vody, zázvorových bonbónů nebo konopné masti. Vše opět z domácí dílny studentek. Projekt se dočkal pozitivních ohlasů. Na přípravě a realizaci se podílely Anna Baladová, Kristýna Marečková, Adéla Bartoňová a Eva Dufková. Hlavními sponzory projektu byli: SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o., Bylinky s.r.o., Pekařství Růžička, zdravá výživa Marco Polo Znojmo, Just, Botanic.cz.
„Na závěr bychom rády poděkovaly všem, kteří se podíleli a přispěli svou pomocí na realizaci tohoto maturitního projektu, samozřejmě i všem účastníkům, především vedoucí naší maturitní práce Mgr. Šárce Pelikánové a oponentce Mgr. Věře Kuchařové. Během spolupráce na maturitním projektu jsme získaly mnoho nových informací, zkušeností s prací v kolektivu a organizačních dovedností,“ hodnotí maturitní projekt Anna Baladová, studentka čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz

 




Nepřehlédněte


Z domova

Pohádková alej Lužánky

Cesta v Lužánkách je důležitým komunikačním koridorem spojujícím Bystřici nad Perštejnem sportovním areálem a Centrem Eden. Pro její zatraktivnění byla...

02. 02. 2018

číst dál


Z domova

Co o vás říká značka Q?

Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...

01. 12. 2017

číst dál


Archiv