Menu

Botanická zahrada hl. m. Prahy zahájila sezonu křtem parfému Fata Morgana No. 1.

24. 01. 2018

Hledáte místo pro relaxaci, chcete se pobavit nebo toužíte odhalit tajemství přírody? Vydejte se v tomto roce do Botanické zahrady hl. m. Prahy, kde je pro vás připravena široká nabídka akcí, z nichž si vybere opravdu každý. Nenechte si ujít oblíbené výstavy rafinovaných orchidejí, křehkých motýlů či veselých dýní. Čeká na vás i celá řada novinek. V tropickém skleníku Fata Morgana bylo slavnostně představeno první zastavení speciálního vzdělávacího projektu Vonná stezka, který potěší všechny milovníky krásných vůní. Jeho součástí je i unikátní parfém Fata Morgana No. 1, jehož kmotrami
se staly tři krásné herečky Dana Morávková,
Klára Issová a Andrea Kerestešová.
Botanická zahrada hl. m. Prahy se neustále proměňuje a její rozvoj bude pokračovat i v roce 2018. Díky důležitým stavbám se postupně stane  moderní zahradou 21. století, která pro své návštěvníky vytvoří příjemné zázemí a představí rostlinné bohatství zajímavou a zábavnou formou. „Pokud jde o návštěvnost, zaznamenali jsme v roce 2017 velký úspěch, když počet návštěvníků překonal 344 tisíc. Velmi si této přízně cením a přeji si, aby i nadále zájem o botanickou zahradu rostl. Proto jsme pro naše příznivce na rok 2018 připravili několik desítek zajímavých akcí od odborných přednášek po velké výstavy a návštěvnicky úspěšné akce, jako je výstava orchidejí, motýlů, dýní či vinařská slavnost Vinobraní sv. Kláry. Nechybějí ale ani novinky, ze kterých bych chtěl zmínit zcela novou expozici věnovanou medonosným rostlinám a včelám, která jistě zaujme jak velké, tak malé návštěvníky,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Botanická zahrada představuje exkluzivní parfém Fata Morgana No. 1
Zahradou návštěvníky nově provede Vonná stezka, originální vzdělávací projekt, který postupně zahrnuje jednotlivé expozice. Vznikl díky spolupráci Botanické zahrady hl. m. Prahy s přední českou odbornicí na vůně Petrou Hlavatou. „Jedním z hlavních poslání botanické zahrady je i výchova a vzdělávání zábavným či netradičním způsobem. Vonná stezka propojí celou naši zahradu prostřednictvím sedmi vonných stanovišť, na nichž zážitkovou formou návštěvníkům představíme aromatické rostliny a jejich vůně. Více než 20 let se snažíme přibližovat unikátní svět rostlin a celé přírody nejširší veřejnosti včetně návštěvníků se specifickými potřebami. Vzdělávací projekt Vonná stezka je dalším krokem na této cestě,“ podotýká Bohumil Černý. 
Připravily Klára Hrdá a Darina Miklovičová.

www.botanicka.cz.



Archiv