Menu

Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací České republiky za rok 2017

12. 01. 2018

Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací České republiky byly předány 1. prosince 2017 v rámci závěrečného galavečeru výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky konané v NH Collection Olomouc Congress a Clarion Congress hotelu Olomouc, nad kterou záštitu převzali primátor Olomouce Antonín Staněk, CzechTourism a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Mimořádné ocenění převzala lady Milena Grenfell-Baines za podporu česko-britských vztahů. Lady Grenfell-Baines se významně a dlouhodobě podílí na organizaci výměnných pobytů českých a britských studentů hotelových škol a na britský trh uvedla a proslavila tam českou remosku. Hoteliérem roku za řetězcové hotely je Tomáš Rousek z NH Collection Olomouc Congress hotel, hoteliérem roku za nezávislé hotely Petr Borák (Wellness & spa hotel Augustiniánský dům, Luhačovice). Restauratérem roku za samostatné restaurace byl zvolen Bohumil Rydrych z plzeňské Restaurace U Majáku, restauratérem roku za hotelové restaurace Lukáš Koubek z Café Imperial v hotelu Imperial Praha. Mladým manažerem roku byla vyhlášena Jana Kuličová z Hotelu Ostrov v Namburku. Výroční cenu Odpovědný hotel/restaurace roku za Zátiší Group převzal Sanjiv Suri. Školou roku byla vyhlášena Soukromá hotelová škola Bukaschool, Most. Cena JUDr. Vladimíra Štětiny byla za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii udělena profesoru Jiřímu Jindrovi. Penzionem roku se stal Penzion U Zámku Mělník. Cenu za Nejlepší studentskou práci v oboru hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu převzal Martin Řehák.

Generálního ředitele Pivovarů Staropramen Ing. Petra Kovaříka jsem krátce poté, co předal diplomy restauratérům roku 2017, požádal o pár slov.
Dnes jsem si uvědomil, že spolu Pivovary Staropramen a Asociace hotelů a restaurací České republiky spolupracují už deset let. Poprvé jsme se výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky zúčastnili a na vyhlašování jejích výročních cen – restauratérů a hoteliérů roku – podíleli v roce 2007 v hotelu Dvořák v Táboře. Pokud tedy smím bilancovat, musím říci, že je to nesmírně úspěšná spolupráce, která nás obohacuje a dává inspiraci. Praxe napovídá, že to tak funguje i v obráceném gardu, že Pivovary Staropramen už inspirovaly a inspirují mnohé z restauratérů a hoteliérů. Je nám proto velkou ctí předávat výroční ceny v kategoriích hotelové a nezávislé restaurace. Gastronomie je totiž oborem, který dlouhodobě podporujeme, kde se pivo vlastně zrodilo a kam především patří.

Pane řediteli, Staropramen se vrátil k tradičnímu logu.
Ano. Dnes je doba, kdy se lidé daleko víc zajímají, co pijí, co jedí, kam chodí. Zajímají se o příběhy toho, co konzumují, o jejich pravdivost. O tradici. Znovu objevují, v čem jsme my Češi, Moravané a Slezané byli a zůstali skvělí. Staropramen má velmi zajímavou historii a úspěšnou tradici. Jsme autentický český pivovar – produkt českého národního hospodářského obrození. Staropramen se za první republiky stal jedním z největších pivovarů v Evropě a my si řekli, že by bylo škoda nesdílet naši hrdost se zákazníky. Příběh a hodnoty, které s sebou značka Staropramen nese, nás tak motivovaly vrátit se k tradičnímu logu, které tyto hodnoty akcentuje daleko víc než logo moderní, které jsme opustili.


 

Archiv vydání

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2018
02/2018 číst aktuální číslo
Restaurace Novoměstský pivovar