Menu

Vinicola a Vi?a Tarapacá slavily 20 let

23. 10. 2017

S jednatelem společnosti Vinicola, Břeclav, Ing. Karlem Průšou, CSc., se potkáváme 20. září 2017 na pražských hradbách v restaurantu Bastion. Právě sem – spolu s hlavním sklepmistrem chilského vinařství Vi?a Tarapacá Sebastianem Ruizem – pozval hosty na oslavu dvou dvacetiletých výročí.
Pane inženýre, proč vaše břeclavská firma uspořádala oslavu v Praze?
Protože řada našich klientů je z Prahy a okolí. Slavíme tu dvacetileté výročí firmy Vinicola jako takové a především pak dvacetileté výročí přítomnosti námi dovážených chilských vín na českém a slovenském trhu. Objemy námi prodaného vína rostou, takže se těšíme na další práci s vínem v Česku a u našich východních sousedů.

Významné postavení české Vinicoly u Vi?a Tarapacá ilustruje přítomnost Sebastiana Ruize na dnešní oslavě.
Bezesporu. U příležitosti tohoto dvacátého výročí udělala Vi?a Tarapacá dvě speciální edice vín. Anniversary Cabernet Sauvignon ročník 2015, jehož etiketu zdobí dvacítka, a směs červených vín Blend Series # 1 ročník 2014, které sem pan Ruiz přijel dnes představit.

**Nabízíte dovozová vína a pak ještě vaše vína.**
Opravdu máme dvojí vína. Dovozová, se kterými jsme začínali, kde hlavní objem dělají chilská vína Tarapacá, a před šesti lety jsme se pak pustili do výroby vysoce kvalitních přívlastkových moravských vín pod značkou Vinařství Na Soutoku. Kousek od nás je soutok Dyje s Moravou, proto jsme našemu vinařství dali tento poetický název.

Název vaší společnosti evokuje produkty, s nimiž obchodoval Brdičkův Limonádový Joe. Proč Vinicola?
Jméno Vinicola jsme zvolili úmyslně proto, že se hodně zaměřujeme na vína z latinsky hovořícího Nového světa, kde jsou vinařství nazývána vinícola nebo vi?a. Takže žádná limonáda, ale španělsky vinařství.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001