Menu

Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty

23. 10. 2017

Držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý, přednáší na Jihočeské univerzitě, na středních školách a odborných rybářských konferencích. Začátkem listopadu 2017 jde do distribuce jeho publikace Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty, kterou vytvořil nejen pro členy Rybářského sdružení ČR. Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na našem území loví nebo chovají. Jsou tam tedy i jeseter, tilapie nilská či sumeček africký, což je ryba vhodná pro školní stravování, protože je bez kostí. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly snadno dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. Valná část jeho knihy je věnována pokrmům z kapra, kterého Česku závidí celá Evropa. Ostatně více než šedesát procent jeho produkce jde na vývoz. Obchodní trasa od Budějovic na Protivín, Plzeň a Cheb se za dávných časů nazývala Fischstrasse neboli rybí cesta, kudy čeští kapři cestovali až do Hamburku.
Publikaci lze objednat na e-mailu: levy.ed@seznam.cz.



Archiv vydání

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2017
05/2017 číst aktuální číslo