Menu

Nové kongresové centrum Orea Hotelu Voroněž

23. 10. 2017

Orea Hotel Voroněž v Brně byl slavnostně otevřen v září roku 1979. Na trhu tak působí bezmála čtyřicet let. Původní záměr vybudovat hotel s největší lůžkovou kapacitou v Brně (368 pokojů / 700 lůžek – pozn. autora) vznikl rozhodnutím tehdejšího vedení města. Brno totiž nebylo schopné uspokojit poptávku po kvalitním ubytování během největších mezinárodních veletrhů. V polovině de­vadesátých let byla přistavěna kongresová hala, která ve své době představovala ojedinělou nabídku v rámci celé jižní Moravy. Od devadesátých let se tak Voroněž dostal do povědomí i účastníků firemních akcí či konferencí. Ředitelky Orea Hotelu Voroněž & Voroněž II Petry Jandáskové jsme se zeptali, jaké novinky si pro své zákazníky hotel připravil v roce 2017.
Paní ředitelko, za posledních deset let bylo v Brně otevřeno několik nových hotelů. Jak vnímáte konkurenci v Brně?
Pozitivně. Zdravá konkurence je potřeba. Pomáhá nám všem v rozvoji. Zbudování kvalitních hotelů, včetně nás kongresových, přivádí do Brna organizátory akcí a pozvedá kongresovou turistiku v regionu.

Jak důležitou roli představuje tento segment pro Voroněž?
Nemohu říci, že by to byl jediný okruh zákazníků. Našimi pravidelnými hosty jsou také obchodní cestující, vystavovatelé, ale i turistické skupiny. Je však nutné podotknout, že organizátoři velkých firemních akcí a konferencí tvoří významný podíl našich zákazníků. Stále se tak snažíme zlepšovat naše služby a modernizovat zařízení.

Tím se dostáváme k zásadní změně, která se v hotel Voroněž udála, a tou je otevření kompletně zrekonstruované kongresové haly.
Jsem velmi ráda, že po několikaměsíčních přípravách se podařilo kongresovou halu zrekonstruovat tak, jak jsme si představovali. Současně mě těší, že se do projektu podařilo zapracovat většinu podnětů našich klientů. Modernizace proběhla dle plánů architektonického ateliéru ORTOGONAL s.r.o. od letošního 1. července do 31. srpna, a tak nijak neovlivnila kongresovou sezonu.

Co zahrnovala?
Z původního sálu zůstaly zachovány snad jen obvodové stěny. Návštěvníci se tak mohou těšit na jedinečný a moderní konferenční sál. Audio- a videotechniku jsme vybírali dle nejnovějších trendů. Atmosféru sálu dotváří nové obložení stěn s možností podsvícení a designový koberec.

Pro jaký typ akcí je nyní sál ideální?
Multifunkční konferenční prostor je vhodný pro velké mezinárodní konference až pro sedm set osob. Sál můžeme rozdělit do tří různě velkých sekcí a přizpůsobit pořádané akci. Díky variabilitě a technickému vybavení uspokojí i nejnáročnější klienty. Kromě konferencí ho lze využít pro workshopy, výstavy, ale i společenské akce, jako jsou plesy, velké firemní večírky a galavečery.   

Na co se mohou vaši obchodní partneři těšit?
Mně osobně se hodně libí nasvícení sálů v nepřeberném množství barev a odstínů. Myslím si, že bude využíváno především během společenských večerů a firemních akcí, kdy sál může být nasvícen ve firemních barvách klienta. Organizátoři velkých konferencí zase ocení projekci na více místech současně nebo dataprojektor s Full HD rozlišením. Velmi důležité je ozvučení prostor, osvětlení sálu a systém klimatizace. A právě u nich byly použity nejnovější technologie.

Jakou z velkých akcí v budete dělat v nejbližší době?
Tradiční gastronomickou akci. Gurmáni z Brna a okolí ji znají: „Plody a ryby moří a oceánů“. Jedná se o třináctý ročník mimořádné události, o kterou každým rokem zaznamenáváme vyšší a vyšší zájem. Loni jsme měli přes čtyři sta hostů. Přivítání vždy zajišťuje osobnost z řad brněnských umělců a servírování předkrmu (letos to bude surimi věžička s mořskou řasou, tygří krevetou a lososovým kaviárem, tuňákový tartar s čerstvým fenyklem a medvědími kapary na listových salátech) a hlavního chodu (kanadský humr s tymiánem brasírovaný s bavorským máslem, pečená aljašská treska na smetanové omáčce s wasabi a mrkvové souflé). Na rautových stolech hosté v různých úpravách najdou hřebenatku svatojakubskou, ústřice, mořského vlka, smuhu královskou, platýsa obrovského a další lahůdky. Na grilu přímo před nimi budeme připravovat mečouna obecného a tuňáka žlutoploutvého. Bohatou nabídku rybích specialit podtrhne široký výběr sushi, které před hosty bude připravovat sushi master. Z nabídky nápojů bych ráda vyzdvihla přívlastková vína, karibské stařené rumy a moldavská brandy. Tradičně bohatou vizitkovou tombolu vylosují zástupci partnerských společností a také vzácní hosté této prestižní akce.
-BJ-


Archiv vydání

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2017
05/2017 číst aktuální číslo