Menu

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018

04. 03. 2018

Budoucí profesionální kuchaři, cukráři, číšníci, baristé a barmani z devětatřiceti středních škol a odborných učilišť Česka, Itálie, Rakouska a Slovenska soutěžili 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti. Dvě divácká pódia otevřela mezinárodní mistrovství veřejnosti, která sledovala výkony přibližně stovky finalistů komentované Markétou Hrubešovou.

V kategorii kuchař loňské vítězství obhájil Vojtěch Petržela z Hotelové školy, Vyšší odborné školy hotelnictví a turismu a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady. Na druhém místě skončil Jan Žídek ze Střední školy gastronomie a služeb, Liberec. Na třetím pak loňský stříbrný medailista Josef Stružík ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.

V kategorii cukrář získal první místo Vladyslav Rjasnyj ze Střední školy gastronomické a hotelové, Praha 4 – Braník, druhé místo vybojovala loňská vítězka Botakoz Ajpkaljeva ze Střední školy obchodu, řemesel a služeb a Základní školy, Ústí nad Labem. Třetí skončila, stejně jako loni, Tereza Nováková ze Střední školy společného stravování Ostrava-Hrabůvka.

V kategorii číšník – servírka zvítězila Eliška Syrůčková ze Střední školy Brno, Charbulova. Druhé místo obsadil Dominik Šafr z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim, jako třetí se umístila Dominika Hoffmannová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.

V kategorii barista, která poměřovala umění přípravy kávy, zvítězila Veronika Šnajdrová ze Střední školy gastronomie a farmářství Jeseník, druhý byl Ondřej Kaňka ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Polička. Třetí příčku obsadila Nicola Carajiová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.

V kategorii barmanů se vítězem stal Michael Šebela z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim. Druhá byla Markéta Grimmová z Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm. „Bronz“ si odnesla Eliška Pivoňková z klánovické Střední školy hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha.

Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentální ředitel Světové asociace kuchařů WACS, o této události řekl: „Gastro Junior Brno – Bidfood Cup je největší a nejkrásnější gastronomická soutěž, která se v současnosti v Česku pořádá. Tento čtyřdenní maraton přinesl kouzelné chvíle.“


Archiv vydání

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 03/2018
03/2018 číst aktuální číslo
Restaurace Novoměstský pivovar