Menu

Kulinářský start zimní sezony v Peci pod Sněžkou se vydařil

12. 01. 2018

Kdo o druhém prosincovém víkendu neseděl za pecí a přijel do Pece pod Sněžkou, neprohloupil. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky zde totiž již podvanácté stylově odstartovaly zimní sezonu. A zájem hostů o kulinářské speciality snoubené s vybranými víny byl veliký. Hlavním a jediným partnerem akce bylo vinařství Chateau Valtice – Vinné sklepy Valtice. Tradiční vrchol gastronomického víkendu pak představoval sobotní degustační večer 9. prosince. Menu o pěti chodech průběžně komentoval šéfkuchař Švestka spolu se samotným ředitelem Chateau Valtice Markem Šťastným.
„Letos nás mile překvapil nejen vysoký zájem, ale i složení hostů, které bylo vpravdě ideální. Dorazili jak hosté ubytování v hotelu, tak i naši sousedé z Pece pod Sněžkou a celého Trutnovska,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Start zimní sezony však nebyl jen symbolický, ale i faktický. V sobotu 9. prosince se totiž rozjely první vleky a lanovky v Peci, a to za opravdu speciální výhodné ceny. Otevřeny byly sjezdovky Javor, Smrk a Zahrádky. První sobotní lyžování navíc korunovalo krásné počasí.


 

Archiv vydání

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 04/2018
04/2018 číst aktuální číslo
Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar