Menu

Všudybyl 10/2002

Tu zajisté některé sem naříkati slyšel, že jim jídlo i a pití ani šmakovati, ani do hrdla jíti nechce; kterýchž jiní litovali, a aby jim spomoženo bylo, museli kupci sem tam po světě, co by se k chuti najíti mohlo, vyhledávajíce běhati; museli kuchaří všelijakých mustrů svých, jak by lahůdkám zvláštní vůni, barvu, chut dadouc, do žaludka vlouditi mohli, ohledávati; museli lékaří, aby jedno druhému ustupovalo, zvrchu i zespod po trychtýřích nalévati.

Jan Amos Komenský, Labyrint světa a ráj srdce L.P. 1623

PDF verze ke stažení

Číslo časopisu Všudybyl 10/2002 vyšlo 01. 02. 2002

10/2002
1/2017

Legendární grál čejkovických chodeb

Vhodné klimatické a geografické podmínky pro pěstování révy v návaznosti na tradici kvalitního zpracování a uchování vína v templářských sklepích řadí Čejkovice k nejvýznamnějším vinařským místům.

01. 02. 2002

Evening in Blue

Evening in Blue

American Express pořádal 24. října večer v prostorách Millenium Plaza-Shopping Mail "Evening in Blue". Zúčastnilo se jej více než 300 hostů - převážně mladých dam odpovědných za rezervace služebních cest v klientských organizací.

číst dál

British Airways oficiální leteckou společností Jamese Bonda

British Airways oficiální leteckou společností Jamese Bonda

"Jamese Bonda jsme skutečně nemohli nechat letět jinou leteckou společností. British Airways nám byly maximálně nápomocny a bez jejich spolupráce bychom tyto záběry nebyli schopni natočit." Geoff Freemna

číst dál

Rumunské magistrále 4

Rumunské magistrále 4

Nad nejvyšší horou Rumunska - Modloveanu (2544) se stahují černá mračna. Do strmých serpentin prvního vrcholu Vîştea Mare (2527) jsem nasadil strojové tempo. Než jsem se nadál, byl jsem kolem půl druhé nahoře. Rozhodně jsem tu nebyl první.

číst dál

Aer Ligus otevřeli Dablin - Praha

Aer Ligus otevřeli Dablin - Praha

Při příležitosti zahájení provozu linky Aer Ligus Dablin - Praha velvyslanec Irské republiky Jeho Excelence pan Joseph Hayes uspořádal 14. listopadu na půdě irského velvyslanectví v Praze recepci.

číst dál

Hotelová škola Teplice
Hotelová škola Mariánské Lázně
Hotelová škola Havířov
Univerzita Jana Ámose Komenského Praha
AHR
VŠH
MMR
Blue Mauritius Gold
JCCR
CzechSpecial
easyFM
Watersavers
Poslanecká sněmovna
OSTRAVAINFO!!!
VŠO
Lesnická akademie
Západočeská univerzita Plzeň
MFČR
Turecko vlajka
Comenius
TVF

Šmitna v Kutné Hoře

Šmitna v Kutné Hoře

Technologie zpracování stříbrné rudy až po konečnou ražbu mince v královské mincovně kutnohorského Vlašského dvora byl složitý výrobní proces, rozdělený na samostatné výrobní fáze. Celý proces se nazýval mincovní dílo - verk.

číst dál

Když si do Lesů zavoláte o kaviár

Když si do Lesů zavoláte o kaviár

Kdo jiný by měl realizovat jeden z nejexcelentnějších potravinářských programů v České republice, zásobovat nejluxusnější restauranty, a to nejen na našem území, než Lesy Hluboká?

číst dál

Česká republika - poklad v srdci Evropy

Česká republika - poklad v srdci Evropy

Na projektu se záštitou místopředsedy vlády a ministra zahraničních věcí Cyrila Svobody a ministra pro místní rozvoj Pavla Němce se podílí Správa českých center, Česká centrála cestovního ruchu a řada subjektů z oblasti veřejné správy i komerční sféry.

číst dál

Beaujolais villages nouveau 2002 v hotelu Expo, Praha

Beaujolais villages nouveau 2002 v hotelu Expo, Praha

Stejně jako mnozí další po celém světě pozval i ředitel hotelu Expo****, Praha Zdeněk Chládek 21. listopadu na beaujolais villages nouveau 2002 na stovku klientů a obchodních partnerů.

číst dál

img

InterContinental 4. listopadu

4. listopadu se po dokončení obnovy interiéru hotelové haly a Duke's Bar & Café uskutečnilo znovuotevření hotelu InterContinental Praha.

číst dál


img

Některé sem naříkati slyšel, že jim jídlo i a pití ani šmakovati, ani do hrdla jíti nechce

Jak ilustruje současná doba, stále jsme zemí "specialistů na všechno" v duchu hesla: "Kdo umí, umí, kdo neumí, učí, a kdo ani to ne, řídí. Ale co se jídla týče, naši "univerzální specialisté" dobře ví, kam jít. Pro ně neplatí: "Co sis navařil, to si sám sněz."

číst dál


img

Venus Trade & Tours v roce 2003

Cestovní kancelář Venus Trade & Tours již tradičně organizovala při příležitosti zahájení prodeje zájezdů sezony 2003 pro své obchodní partnery informativní setkání v Praze, Plzni, Brně a Ostravě.

číst dál


img

Turnov hostil celostátní soutěž středních odborných škol

Obchodní akademie a Hotelová škola v Turnově hostily 7. listopadu účastníky 5. ročníku celostátní soutěže středních odborných škol zaměřených na výuku cestovního ruchu.

číst dál


img

Koníček osedlaný na celý život

Ruku v ruce se snoubí teorie s praxí, a přece je to docela něco jiného než sbírání vědomostí ve školních škamnách. Důvod? Jde o prestiž, o to být lepší než můj spolužák, dokázat především sám sobě, že už něco umím.

číst dál


img

Otevřeli U Pinkasů

22. října byla po rozsáhlé rekonstrukci otevřena legendární pražská Restaurace U Pinkasů. Společnost Adria-Neptun s.r.o tak navazuje na slavnou tradici čepování plzeňského piva, kterou v roce 1843 založil první majitel Jakub Pinkas.

číst dál


img

Atraktivní Valle Aosta

Skitur výrazně rozšířil nabídku zimních lyžařských pobytů v Itálii, Švýcarsku, Francii a Rakousku a přidal novou destinaci Slovinsko a Slovensko, které nabízí ve spolupráci s dalším touroperátorem. Česko dělá v obdobném rozsahu jako minulou sezonu.

číst dál


img

Japonská kuchyně je radost

Pražský hotel Jalta byl svědkem mnoha dějinných událostí. Tradičně kvalitní kuchyně je k dispozici nejen hostům hotelu, klientům kongresového centra, ale velmi často právě lidem, kteří se chtějí "pouze" potkat a někde spolu pohovořit.

číst dál


img

Veselé Veselení

26. října bylo ve vyhlídkové restauraci Top Hotelu Praha & Congress Centre plno veselí. Jednatelka společnosti ProMoPro paní Milena Veselá zde spolu s přáteli slavila devatenáctiny.

číst dál


img

Klimatizované skříně EuroCave

Firma MIKA CZ na český a slovenský trh dodává francouzské klimatizované skříně EuroCave k uchování vína, sýrů a doutníků. Do sklípků a domácích vinoték pak nabízí i modulární a regálové systémy a speciální klimatizační jednotky.

číst dál


img

Personál, který vyzařuje ochotu splnit přání hostů

Holiday Inn Brno byl prvním zástupcem světového hotelového řetězce Bass Hotels & Resorts v České republice. Nabízí 195 elegantně zařízených dvoulůžkových pokojů a 10 apartmá, lobby bar, dvě restaurace s kavárnou, saunu, fitness, hlídané parkoviště apod.

číst dál


img

Malý rodinný Olympus hrdinou Invexu

Povídání s marketingovým ředitelem OLYMPUS C & S spol. s r.o. Ondřejem Typoltem o tom, že zájmem Olympusu je přicházet s inovací stávající techniky, vytvářet nové standardy a technologie, aby byl život jeho zákazníků jednodušší.

číst dál


img

Základní kámen z hory Říp

27. října 2002, předseda představenstva akciové společnosti SAZKA JUDr. Aleš Hušák společně s dalšími osobnostmi slavnostně poklepal na základní kámen víceúčelové HALY-SAZKA.

číst dál


img

Pro Italy je jídlo potěšením života

Společnosti Cortelazzi Group se specializují na potravinářský sektor. Jejich cílem je v duchu italské tradice přispívat k rozšíření chutí a kvality italských specialit za hranice Itálie.

číst dál


img

Catering pro letadlo japonského císaře

Cateringový úsek Českých aerolinií zajišťuje palubní catering nejen pro letadla ČSA. Vzdor celosvětovému útlumu v letecké dopravě stále zaznamenává zvyšující se poptávku.

číst dál


img

O lidech, kteří dotahují věci do konce

Výrazný podíl na jakémkoliv úspěchu, včetně obchodního, sehrává organizace a zvládnutí lidské dimenze. Povídání k otevření logistického centra a nového sídla společnosti TESCOMA s vedoucím obchodního oddělení Dr. Ing. Ladislavem Vaculíkem.

číst dál


img

Královská přehlídka lanýžů a italských vín

se uskutečnila 13. 11. 2002 ve Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze. Menu sestavil šéfkuchař Francouzské restaurace Jiří Král se svým týmem, vína a lanýže dodávané firmou Cortelazzi hosté ochutnávali pod taktovkou Ing. Vladimíra Orčíka a Enrico Prozera.

číst dál


img

Hotel "U koně" jsem nebudoval pouze pro hosty

Zatímco mnohé z vesnických hospod jsou dávno za zenitem, pan Jaroslav Sapík kvůli jedné takové opustil Prahu, aby prokazoval, že se svět velké gastronomie nachází tam, kde lidé špičkově ovládají gastronomické umění.

číst dál


img

Řekli jsme si, budeme nejlepší v republice

AGROREAL je díky bohatým zkušenostem a bezkonkurenčně nejširšímu sortimentu šokových zchlazovačů vyhledáván zákazníky z celé České republiky. Zpracovává rozbory výdeje stravy, kompletní analýzy možností výdeje pokrmů s prodlouženou zárukou apod.

číst dál


img

Vznik akciové společnosti České dráhy

Se začátkem roku 2003 se současná státní organizace České dráhy přemění na akciovou společnost. Obchod, přepravu a provoz zajistí České dráhy, a.s., za železniční infrastrukturu ponese zodpovědnost stát.

číst dál


img

Firma, která slouží špičkovým kuchařům

Povídání s Petrem Kubešem, jednatelem zastoupení předního světového výrobce profesionálních myček nádobí Winterhalter Gastronom pro Česko a Slovensko.

číst dál