Menu

13. výroční konference AHR ČR

05. 11. 2018

V duchu influencers, technologických změn, videí a osobního rozvoje. 100 let republiky dovoluje bilancovat české a slovenské hotelnictví po jednom století. Společné úspěchy a úskalí, budoucí příležitosti. Špičkoví evropští odborníci přicházejí s náměty a novým pohledem na podnikání v hotelnictví a gastronomii.

22. a 23. listopadu 2018 v Ostravě
Asociace hotelů a restaurací ČR pořádá konferenci pro slovenské a české hoteliéry a restauratéry. Konference se zaměřuje na inovace a nejnovější trendy v provozech, marketingu a ve změnách v očekávání hostů. Při přípravě programu jsme se snažili, aby byl zajímavý pro malé penziony, velké hotely i restaurace.
Jedním z klíčových řečníků je Ivo Toman, autor třinácti knih, který je jedním z nejznámějších odborníků na osobní rozvoj a marketing. Narodil se s Tourettovým syndromem. Navzdory omezením, která z tohoto onemocnění vyplývají, postavil svoji kariéru a podnikání na komunikaci. Učí, jak být šťastný, sebevědomý, úspěšný a jak vést a budovat týmy. Svůj příběh cesty na vrchol představí Juraj Hruška, jeden z nejznámějších slovenských šéfkuchařů a držitel ocenění Kuchař roku 2018. O splněném snu o vlastní restauraci pohovoří Marcel Ihnačák. Z evropského Future Hospitality Institutu přijal naše pozvání futurista Tjeerd Zandberg, který se ve své prezentaci zaměří na úspěch z pohledu interakce lidí a technologií. Dotkneme se trendů v digitálním marketingu – vliv influencerů, i jak videa bodují nad statickými texty. Co se dá dělat s neférovými praktikami OTAs atd. Do diskuzního panelu jsme připravili téma, které trápí všechny. Chceme se zeptat zástupců MZV, MPSV, MPO, jak budou řešit problematiku nedostatku zaměstnanců na trhu. Medailonky přednášejících naleznete na www.konferenceahr.cz. Níže uvádíme některé z řečníků, které budete moct na akci osobně potkat.

Marcel Ihnačák
Známý slovenský šéfkuchař, majitel restaurace Boutique Hotelu Tanzberg, autor několika kuchařských knih a kolega Jamieho Olivera. Marcel je v Česku známý především z reklamní kampaně nákupního řetězce Lidl. Jeho úspěchy ale sahají mnohem dál. Vařil pro hvězdy jako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V Londýně působil ve vyhlášené restauraci Pied-á-Terre, která byla oceněna dvěma michelinskými hvězdami, cenné zkušenosti sbíral také u slavného anglického šéfkuchaře Jamieho Olivera. V roce 2011 na mistrovství světa v ledním hokeji na Slovensku připravoval pokrmy například pro Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance. Nyní provozuje a vaří v restauraci Boutique Hotelu Tanzberg a je autorem kuchařských knih Radosť variť a Zelenina, moja láska. Marcel se původně chtěl stát profesionálním hokejistou, stejně jako jeho strýcové. Kvůli zranění se ale musel hokejové kariéry vzdát. Začal se tedy věnovat gastronomii, která se stala jeho celoživotní láskou. Velký sen si Marcel splnil v Mikulově, kde otevřel svoji první restauraci, jež je součástí Boutique Hotelu Tanzberg a láká na speciality založené na lokálních surovinách, čerstvé zelenině a bylinkách, ale také na židovskou kuchyni.

Tjeerd Zandberg
Výzkumný pracovník institutu European Tourism Futures Institute (ETFI) Tjeerd Zandberg působí v European Tourism Futures Institut (EFTI), který se zabývá prognostikou cestovního ruchu a pohostinství. Tjeerd má rozsáhlé znalosti o řízení v oblasti pohostinství, zejména o inovacích a strategickém rozvoji. Soustřeďuje se na otázku, proč jsou někteří manažeři inovativnější než jiní. Vzhledem ke své ekonometrické průpravě i zkušenostem se správou dat se často podílí na složitých projektech pracujících s rozsáhlými datovými soubory a na studiích ekonomických dopadů. Kromě práce pro EFTI zároveň řídí magisterské studium managementu pohostinství na univerzitě NHL v Nizozemsku a Kataru.

Ivo Toman
Školitel, jednatel a majitel několika společností TAXUS International, s. r. o., Ivo Toman je autorem několika bestsellerů v Česku i na Slovensku a uznávaný odborník osobního rozvoje. Na trh uvedl třináct úspěšných knih, je tvůrcem videoškolení a motivačních audio CD na téma osobního rozvoje a motivace. Narodil se s Tourettovým syndromem. I přes problémy způsobené tímto postižením absolvoval VŠLD ve Zvolenu. Stal se úspěšným prodejcem v přímém prodeji, věnoval se netradičním metodám osobního rozvoje jednotlivců, aplikované psychologii a marketingu. Založil společnost TAXUS International, s. r. o., působící v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Vyškolil několik desítek tisíc lidí. V roce 2004 uvedl na trh Revoluční angličtinu TAXUS Learning, o rok později pak němčinu. V roce 2008 byl zařazen do almanachu 1 000 Leaders of Czech Republic. V roce 2015 získal ocenění Osobnost vzdělávání dospělých 2015 od Asociace institucí manažerského vzdělávání a České andragogické společnosti. Snaží se pomáhat lidem s velkou vnitřní motivací k tomu, aby byli ještě úspěšnější.

Tomáš Krejča
Marketingový specialista a konzultant Tomáš Krejča se věnuje marketingu a komunikaci již více než 15 let. Má bohaté zkušenosti z práce pro státní i soukromý sektor. Kreativně se věnuje marketingu od samého začátku profesní kariéry, v posledních pěti letech se pak zaměřuje na oblast videomarketingu. Sám aktivně produkuje, tvoří kampaně a strategie pro klienty a též se věnuje vzdělávání a konzultacím. Zajímá se o nejnovější technologie a trendy v oblasti tvorby videa a díky svým zkušenostem z marketingu je umí spojit do fungující strategie, která nezruinuje firemní rozpočet. Baví ho výzvy a nesnáší, když někdo hledá důvody, proč něco nepůjde.

Kromě odborného programu
je konference jedinečnou příležitostí k výměně zkušeností a setkání kolegů z Česka i Slovenska. Ve čtvrtek 22. listopadu proběhne od 17 hodin pro členy AHR ČR valná hromada, po které zveme všechny na neformální a již tradiční GTG party. Party se bude konat v prostorách pivovaru Ostravar, který patří k nejstarším fungujícím podnikům v Ostravě.

Odborná část konference
proběhne v pátek 23. listopadu v Clarion Congress Hotelu Ostrava. Slavnostní zakončení bude následovat v divadle Antonína Dvořáka, které je jednou ze scén Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Jako součást závěrečného galavečeru budou předány Výroční ceny AHR ČR a přichystán slavnostní raut. Během večera vás také bude čekat ochutnávka toho nejlepšího z divadelní produkce a poté se přesuneme na tradiční after party.
Připravili jsme pro vás několik balíčků, které by vám mohly umožnit pozvat také kolegy z řad vašich týmů. Všechny informace o programu, nabídce ubytování a cenových balíčků včetně možnosti registrace jsou vám k dispozici na www.konferenceahr.cz. Naši konferenci v posledních letech navštěvuje na tři sta hoteliérů, provozovatelů restaurací a zástupců škol. Budeme velmi rádi, pokud se jí zúčastníte i vy. Těšíme se na setkání.
Klára Stárek Zachariášová


Archiv vydání

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2018
05/2018 číst aktuální číslo
Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar